zondag 24 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Boring onder Wantij zorgt voor aansluiting op warmtenet

2 juli 2014

DORDRECHT - Donderdag 26 juni is een warmteleiding van maar liefst 360 meter succesvol ingetrokken onder het Wantij. Deze warmteleiding is onderdeel van het warmtenet Dordrecht. Om dit moment te markeren hebben wethouder Van der Linden en directeur Van Steensel (HVC), een symbolische sticker geplakt op de leiding voordat deze werd ingetrokken onder het Wantij.

De boring onder het Wantij en het intrekken van een aanvoer- en retourleiding van 360 en 380 meter lang zijn in meerdere opzichten een bijzonder moment. Allereerst is het technisch gezien een spectaculaire gebeurtenis. Daarnaast is het een mijlpaal voor de stad Dordrecht en voor HVC, want hiermee is een belangrijke ondergrondse verbinding van het warmtenet Dordrecht gerealiseerd.
 
Duurzamer
"Het warmtenet van HVC bespaart veel energie en voorkomt CO2-uitstoot. Het gebruikt energie die nu nog letterlijk de lucht ingaat. Het warmtenet maakt Dordrecht dus flink duurzamer en daarom werkt de gemeente er graag aan mee. Duurzaamheid is namelijk weer een speerpunt van het college van B&W," aldus wethouder Van der Linden (Duurzaamheid). Directeur Van Steensel: "Dankzij samenwerking met de gemeente, Woonbron en Trivire en dankzij de Europese subsidie zijn we in staat Dordrecht duurzamer te maken."

Besparing
Aansluiting op het warmtenet levert tot 75% minder CO₂-uitstoot op dan een regulier huishouden met een CV-installatie. Het aansluiten van 10.000 woningen kan resulteren in een daling van zo’n 15 kton aan CO₂-uitstoot. Dat komt overeen met circa 6 miljoen liter benzine, goed voor gemiddeld 90 miljoen autokilometers of 220.000 m2 aan zonnepanelen.

Lees meer over:

duurzaam besparing wantij
Deel dit bericht met je vrienden!