woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Koffie Met dicht na uitspraak rechter

27 juni 2014

DORDRECHT - Vanochtend, 27 juli 2014 werd duidelijk dat de rechtbank het beroep van Stichting Opvang Jeugdevangelisatie heeft afgewezen. De exploitatievergunning voor hun pand aan de Grotekerksbuurt 44 is definitief ingetrokken. Dit betekent dat het ontmoetingscentrum Koffie Met, dat in dit pand gehuisvest is, per direct moet sluiten.

Elly van Wenum, voorzitter van de werkgroep Koffie Met, reageert teleurgesteld. "De vergunning is ingetrokken omdat de jongerensociëteit, die in de avonduren van ons pand gebruik zou maken, niet voldoet aan de eisen in de Beleidsregel ondergeschikte horeca. Die jongerensociëteit is echter nooit van de grond gekomen, alleen Koffie Met maakt gebruik van het pand. De gemeente geeft zelf aan dat wat wij doen, geen probleem is. Wat is dan wel het probleem?"

Nu de vergunning is ingetrokken stopt Koffie Met. "De gemeente geeft aan welwillend te staan tegenover een nieuwe vergunningaanvraag van Koffie Met", aldus Van Wenum, "maar twee jaar geleden zat Koffie Met ook al aan tafel en werd ons ook gezegd dat alles geregeld was en we van start konden. Wie zegt dat het nu anders gaat?" De werkgroep gaat zich de komende maanden bezinnen op een nieuw initiatief. Koffie Met is voorlopig Koffie Zonder.

Deel dit bericht met je vrienden!