maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Enorme boete voor overtreden arbeidstijdenwet

25 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Ieder jaar vallen er chauffeurs al rijdend achter het stuur in slaap met levensgevaarlijke situaties tot gevolg. Om chauffeurs scherp te houden controleert de politie regelmatig.

Maandagavond werd er een vrachtwagen gecontroleerd op de Amperestraat. Tijdens het onderzoek bleek dat de vrachtwagen al 60 uur onderweg was. Bij onderzoek naar de formulieren van beide inzittenden bleek dat zij de vrachtwagen om en om bestuurden. Al snel werd duidelijk dat zij samen in totaal slechts zes uur gerust hadden.

Per persoon gemiddeld drie uur. Aangezien juist dit voor de levensgevaarlijke situaties zorgt staan hier flinke straffen voor. Ook bleek dat er een magneet gebruikt werd om het aantal rijuren te beinvloeden. Toen zij ook nog verkeerd omgingen met de registratiebladen kregen zij boetes opgelegd van in totaal 13.800 euro.

Lees meer over:

Amperestraat boete registratie
Deel dit bericht met je vrienden!