woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Een dag in de Heilige Theresia van Avila Parochie om nooit te vergeten

24 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - "Fantastisch en vol enthousiasme", zo vat Ilona Gijzen de hele dag in een paar woorden samen. Zij speelde Jozef in de scratchmusical 'Jozef in Egypte' die meer dan 50 kinderen op zondag 22 juni 2014 opvoerden in De Verrezen Christus te Dordrecht. "Vanaf één uur oefenden de kinderen in verschillende groepen voor de opvoering diezelfde middag" vertelt ze verder. "Het was een groot feest. Voor iedereen was een plaats en kinderen van alle leeftijden konden meedoen."

De opvoering van de musical was onderdeel van de gezinsdag die twee keer per jaar in de Heilige Theresia van Avila parochie wordt gehouden. Vorig jaar hield men een dergelijke bijeenkomst al in de OLV van Fatima in Alblasserdam. Op de gezinsdag staan kinderen en gezinnen centraal. Naast een gezinsviering is er voor de kinderen iets leuks te doen, terwijl de ouders een verdiepend programma volgen rondom een thema over het christelijk gezin. Volgens pastoor Tjeerd Visser is het belangrijk om zo'n dag te organiseren omdat "kinderen, jongeren en gezinnen vaak een vergeten groep in de kerk zijn. Het is van belang te weten wat er bij ouders leeft en de kinderen te laten zien dat ze er toe doen."

Sjef Hamers, voorzitter van de locatieraad die gaat over De Verrezen Christus, is blij dat de gezinsdag dit jaar in zijn kerk plaatsvond. "De wijk waarin deze kerk staat is jong en multicultureel. Er wonen betrokken ouders, die met veel plezier meewerken aan zo'n evenement", vertelt hij. "Maar er waren ook kinderen en ouders uit andere delen van de parochie, die vol enthousiasme hielpen om er één groot spektakel van te maken."

Foto: Oscar van de Ven. Foto genomen tijdens de finaledans van de scratchmusical 'Jozef in Egypte'.

Lees meer over:

gezinsdag avila parochie
Deel dit bericht met je vrienden!