woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Patrizia Filia: "Kermis geeft niet alleen verkeersoverlast, maar ook geluidsoverlast"

20 juni 2014

DORDRECHT -  Patrizia Filia ervaart duidelijk overlast van de kermis, zij geeft als volgt haar mening:
"Het is weer tijd voor kermis. Op de vraag of de kermis op de Spuiboulevard moet blijven of toch ergens anders moet verhuizen, de mening van wethouder Jasper Mos is duidelijk: de kermis moet blijven, niet verhuizen. Ik vraag me af waar de wethouder woont. Hoog waarschijnlijk ergens anders. Hij zegt in Dordt Centraal: “Of je wilt een goede kermis op een goede locatie en neemt de verkeersoverlast die dagen voor lief, of je wilt zo min mogelijk overlast en besluit te stoppen met kermis.” Deze wethouder is inmiddels bekend geworden voor zijn scherpe meningen. Jaren geleden kwam hij in beeld ook met een zulke scherp uitspraak, een primeur: “Geen cultuur om cultuur.”
 
Wethouder Jasper Mos, een VVD’er in hart en nieren, noemt de verkeeroverlast. Niet als overlast door geluid van verkeer maar als verkeer tout court: auto’s die tijdens de kermis een andere route moeten nemen. Hij vergeet dus de geluidoverlast. De gehoorschade, en de gevolgen van, bij burgers wonend en werkend rondom de kermis, bij het publiek dat de kermis bezoekt, zelfs bij de hard werkende exploitanten. Waarom moet het geluidsvolume zo hard, vooral in de avond tot laat, vraag ik me af. De lol wordt niet gezelliger, het geluid niet mooier, de verkoop niet groter. Men wordt gewoon ziek van. Van overlast door geluid van verkeer trouwens ook. Op de Spuiboulevard weet men alles van: verkeer, kermis, dancetour. Men is daar gedwongen om alle overlasten te nemen voor lief. Nee hoor, men wilt zo min mogelijk overlast. Geen asociale geluidoverlastcultuur".

Deel dit bericht met je vrienden!