dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

Podiumplaatsen voor Dordtse kunstrijdsters in KVH Lentebokaal Hoorn

17 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Op  14 juni 2014 werd op ijsbaan De Westfries te Hoorn de Lentebokaal verreden.
Kunstrijvereniging De Drechtsteden reisde met de 4 rijdsters  Julia van Rennes, Dani Loonstra, Sanne Haanstra en Zoë Zuidhoek af naar Hoorn.
Onder toeziend oog van coach Winnie Dekker en Kobi Achterberg mochten de Proms A het spits afbijten.

Julia van Rennes (9) uit Klaaswaal trad als eerste aan in deze categorie en liet een prachtige kür zien waarbij eigenlijk alleen de landing van haar Axel niet helemaal uit de verf kwam. De rest van haar programma was prima verzorgd, een mooie uitstraling en goed afgewerkte elementen brachten Julia uiteindelijk een mooie podium plek, zij mocht de beker voor de 3e plaats in ontvangst nemen.
Direct na Julia was het de beurt aan de 9-jarige Dani Loonstra Uit Barendrecgt
Evenals Julia begon ook Dani aan haar nieuwe kür. Prachtige passen werden afgewisseld met moeilijke elementen alles uitgevoerd op een mooi hoge snelheid. Ook Dani had wat uitdagingen met het landen van haar sprongen, dit kon haar echter niet weerhouden van het veroveren van de eerste plek.

Na de  Proms A was het de beurt aan de Proms B waar de Dordtse Sanne Haanstra (12) werkelijk een prachtige kür liet zien met daarin voortreffelijke sprongen, een prachtige Axel en mooie pirouettes. Ook de jury was van mening dat Sanne een prima programma had gereden en beloonde haar met een 1e  plaats.

Uiteindelijk was het de beurt aan Zoë Zuidhoek (13) uit Hoek van Holland in de categorie Basic Novice. Na een niet al te makkelijk seizoen achter de rug te hebben was het duidelijk zichtbaar dat Zoë weer wat beter in haar vel komt te zitten. Met een behoorlijke snelheid reed zij een mooie kür waarin ook het merendeel van haar sprongen prima uit de verf kwam. Zoë werd door de jury beloont met een prima 2e plaats.

Na deze productieve dag voor de Dordtse Kunstrijvereniging konden alle rijdsters een podiumplaats op hun naam schrijven.

Lees meer over:

schaatsen kunstrijden
Deel dit bericht met je vrienden!