donderdag 6 mei 2021

Alles over Dordrecht

Uitslaande brand in drie woningen binnenstad

16 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Wat begon als een brand op de zolder/bovenverdieping van een woning op de Voorstraat in de binnenstad van Dordrecht, werd een zeer grote uitslaande brand. Drie woningen liepen zware brand,- rook- en waterschade op; twee woningen op de Voorstraat en één woning aan de Riedijk.

Rond 17.20 uur werd de brandweer ingeschakeld voor een brand in een woning op de Voorstraat. Al snel werd opgeschaald naar middelbrand en kort daarop naar zeer grote brand. Met onder meer vijf tankautospuiten, twee ladderwagens en enkele andere hulpverleningsvoertuigen werd de brand bestreden. Na ongeveer een klein uur kon de brandweer verdere uitbreiding voorkomen. Om kwart voor zeven 's avonds werd het sein 'brandmeester' gegeven.

Na afloop heeft de brandweer met de gedupeerde bewoners gekeken wat er gedaan kan/moet worden. Daarbij is de Stichting Salvage ingeschakeld. Met de gemeente Dordrecht is opvang voor de gedupeerde bewoners gezorgd.

Lees meer over:

Voorstraat rietdijk
Deel dit bericht met je vrienden!