dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

Dordwijk is 10e gastvrije ziekenhuis van Nederland

13 juni 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT -  Holdert, Bernhoven ’t Warant en Voltawerk winnen Gastvrijheidszorg Awards 2014.
 
Zorgcentrum Holdert in Emmen heeft in de categorie Verpleging & Verzorging de Gastvrijheidszorg Award 2014 gewonnen. Bernhoven in Uden is het ziekenhuis dat zich een jaar lang het meest gastvrije ziekenhuis van Nederland mag noemen. De award in de categorie GGZ is voor ’t Warant in Helmond en Voltawerk in Gorredijk won in de categorie Kleinschalig Wonen eveneens de Gastvrijheidszorg Award.
 
Vandaag (donderdag 12 juni) hebben alle uitblinkers in gastvrijheid de awards in ontvangst genomen tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2014 in het Beatrix Theater in Utrecht. Tevens is hier voor het eerst een publieksprijs uitgereikt voor het mooiste en meest originele initiatief voor zorgverlening. Deze is gegaan naar Archipel van Zorggroep Almere, die kunst heeft verweven in de zorgverlening aan dementerenden. De zorginstelling heeft onder meer een zorgkunstenaar in dienst.
 
Vijf sterren
Dit jaar deden ruim 230 zorgaanbieders mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren. De deelnemers zijn beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score hebben ze sterren toebedeeld gekregen. Zeven zorglocaties hebben de maximale score van vijf sterren behaald. Dat zijn de ziekenhuizen Bernhoven, Gelderse Vallei (Ede) en St Jansdal (Harderwijk). De zorgcentra Holdert, De Vijverhof (Emmen), Voltawerk en De Pastorie (Volkel) kregen eveneens vijf sterren.
 
Publieksprijs
Dit jaar is voor het eerst een publieksprijs uitgereikt. Hiervoor waren behalve winnaar Archipel ook VGGNet van GGNet (Warnsveld) en het Zaans Medisch Centrum genomineerd. De congresbezoekers konden met behulp van stemkastjes hun voorkeur bepalen. De winnende locatie ging met een bronzen sculptuur naar huis.
 
Waarderingssysteem
Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg.

Sterrengids Gastvrijheidszorg
De resultaten van de audits zijn te vinden in de ruim 300 pagina’s omvattende Sterrengids Gastvrijheidszorg 2014, die tijdens het congres is uitgereikt. Alle gegevens uit de gids worden ook gepubliceerd op www.zorgmetsterren.nl. De gids is op deze website eveneens te bestellen.
 
Gastvrijheid
Gastvrijheid neemt een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Maar ook de manier waarop medewerkers patiënten en cliënten bejegenen is een graadmeter, alsook de dienstverlening.  
 
Uitslagen
In totaal waren tien ziekenhuizen en eenzelfde aantal zorgcentra genomineerd voor de Gastvrijheidszorg Awards. In de categorieën Kleinschalig Wonen en GGZ waren vijf instellingen kanshebber. De uitslagen zijn als volgt:
 
Verpleging & Verzorging
1 Holdert (Leveste Care), Emmen
2 De Vijverhof (Zorggroep Drenthe), Assen
3 Noorderhoek (Zorggroep Tellens), Sneek
4 Valkenheim (Sevagram), Valkenburg
5 Zandley (Stichting Schakelring), Drunen
6 De Watersteeg (BrabantZorg), Veghel
7 De Doekenborg (ZZG Zorggroep), Nijmegen
8 lelânen (Plantein), Sneek
9 De Lijte (ZuidOostZorg), Ureterp
10 Albert van Koningsbruggen (AxionContinu), Utrecht
 
Ziekenhuizen
1 Bernhoven, Uden
2 Ziekenhuis Gelderse Vallei, Ede
3 Ziekenhuis St Jansdal, Harderwijk
4 Elkerliek ziekenhuis, Helmond
5 Antonius Ziekenhuis Sneek, Sneek
6 Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem
7 Amphia Ziekenhuis locatie Pasteurlaan, Oosterhout
8 Amphia Ziekenhuis locatie Molengracht, Breda
9 Westfriesgasthuis, Hoorn
10 Albert Schweitzer ziekenhuis locatie Dordwijk, Dordrecht
 
Kleinschalig Wonen
1 Voltawerk (ZuidOostZorg), Gorredijk
2 De Pastorie (BrabantZorg), Volkel
3 Compostella (BrabantZorg), Zeeland
4 Kardinaal de Jonglaan (tanteLouise-Vivensis), Bergen op Zoom
5 Westerstein (Lelie zorggroep), Rotterdam-Hoogvliet
 
GGZ
1’t Warant (GGZ Oost Brabant), Helmond
2 Dimence locatie Rielerenk, Deventer
3 Emergis, Kloetinge
4 VGGNet (GGNet), Warnsveld
5 De Wieken (GGNet), Groenlo
 

Lees meer over:

zorg Dordwijk gastvrij
Deel dit bericht met je vrienden!