woensdag 1 december 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse Filine ontwikkelt natuurspeurtocht voor leeftijdsgenootjes

4 juni 2014 (door Eva Baars)

DORDRECHT - De 12-jarige Filine von Behr uit Dordrecht lanceert op 11 juni de Stadsnatuur Speurtocht die zij speciaal voor haar leeftijdsgenootjes ontwikkeld heeft. Met de speurtocht wil zij kinderen, maar ook volwassenen, kennis laten maken met de natuur in de stad en ze door een groene bril laten kijken. Filine von Behr is een meisje met een missie.

Filine is altijd al met de natuur bezig geweest en staat door haar enthousiasme en betrokkenheid regelmatig in de belangstelling. In de zomer van 2013 ontvingen Filine en klasgenootje Tes uit handen van wethouder Henk Mirck de eretitel Groene Scheuten. Deze titel, de juniorvariant van het Groene Lintje, ontvingen zij omdat ze een insectenhotel op het schoolplein gebouwd hadden. Onlangs was Filine nog te zien op het International Documentary Festival in Amsterdam met de documentaire ‘Het meisje en de boom’ waarin zij de hoofdrol speelt.

De natuurliefhebster zit nooit stil en de afgelopen maanden heeft zij samen met Duurzaamheidscentrum Weizigt een Stadsnatuurspeurtocht ontwikkeld. De tocht laat kinderen kennis maken met alle stadsnatuur in Dordrecht. Filine: ‘Mensen denken altijd dat er geen natuur is in de stad. Ik wil ze laten zien dat er juist ontzettend veel groen te zien is!’. De speurtocht zal vanaf zaterdag 14 juni gratis af te halen zijn bij Duurzaamheidscentrum Weizigt en Intree Dordrecht. De kleine speurders wacht een presentje bij Weizigt als ze de tocht succesvol afronden.

Op woensdag 11 juni zal Filine samen met wethouder Henk Mirck haar speurtocht bij Duurzaamheidscentrum Weizigt lanceren. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur is iedereen van harte welkom om te komen kijken en luisteren naar wat Filine haar leeftijdsgenootjes bij wil brengen over het groen in de stad. De lancering vindt plaats in het Koetshuis van Duurzaamheidscentrum Weizigt.

Deel dit bericht met je vrienden!