dinsdag 7 december 2021

Alles over Dordrecht

Haagse leerlingen krijgen voorproefje Groen doet goed

3 juni 2014 (door Eva Baars)

DORDRECHT - Maandag 2 juni brachten 36 Haagse leerlingen een bezoek aan de Biesbosch in het kader van het project Groen doet goed Dordrecht. De gemeente Dordrecht won dit schoolreisje na een geslaagde pitch over het projectvoorstel in februari. De leerlingen werden getrakteerd op een echte Biesbosch-ervaring en kregen daarmee een voorproefje van het programma dat in september van start zal gaan.

De leerlingen van groep 7 en 8 van OBS Max Velthuijs uit Den Haag wachtte maandagochtend een spannend en actief programma. Samen met de natuurgidsen van het Biesboschcentrum gingen de kinderen eerst op zoek naar beversporen. De bevers werden niet gespot maar de tocht zelf zorgde al voor enthousiaste kreten. ‘Vet cool, het lijkt wel of we op survival zijn!’ Aansluitend wachtte de groep een lunch in hostel StayOkay waar even uitgeblazen kon worden na de spannende speurtocht en verhalen uitgewisseld werden over alle ontdekkingen. Het middagprogramma bood de leerlingen een actief programma in de buitenlucht.

Enthousiast werd er deelgenomen aan vier verschillende spelletjes verzorgd door Stichting Hattrick, alles te midden van het groen van het nationaal park. Cynthia en Ouafa, de boegbeelden van het provinciale programma, vermaakten zich samen met hun klasgenootjes uitstekend, stampten door de modder en tuurden door verrekijkers naar het boeiende landschap. Moe maar voldaan stapten de leerlingen aan het einde van de dag weer in de bus terug naar Den Haag. ‘Ik vond het echt heel leuk, ik houd van modder!’ In september start Groen doet goed Dordrecht voor de Dordtse jeugd met een gratis afwisselend programma.

Groen doet goed is een samenwerkingsverband tussen tien Zuid-Hollandse gemeenten en alle terreinbeherende organisaties in Zuid-Holland. Het initiatief hiervoor is genomen door IVN Zuid-Holland. Het projectvoorstel Groen doet Goed Dordrecht geeft invulling aan de opgave om het natuurgebied de Biesbosch dichter bij Dordtse kinderen tussen 4 en 12 jaar te brengen en partijen met elkaar te verbinden. Duurzaamheidscentrum Weizigt is projectleider voor Groen doet goed Dordrecht en geeft samen met Nationaal Park de Biesbosch, IVN, Stichting Hattrick, Dienst Gezondheid & Jeugd, StayOkay en Sportbedrijf Dordrecht invulling aan het programma.

Deel dit bericht met je vrienden!