maandag 27 september 2021

Alles over Dordrecht

Raad van Dordrecht besluit: "Winkels op Zondag open van 12 tot 18 uur"

30 mei 2014

DORDRECHT - Dinsdag 27 mei heeft een grote meerderheid van de Raad van Dordrecht, op  initiatief van de VVD, het besluit genomen om de winkeltijdenverordening zo aan te passen dat ondernemers in Dordrecht de mogelijkheid krijgen om op zondag tussen 12 en18 uur hun winkel te openen. Dit geldt niet alleen voor de binnenstad maar voor ondernemers in de hele stad.

Dit initiatiefvoorstel is door de VVD ingediend, omdat
•    wij minder regeldruk voor het MKB willen en vinden dat  ondernemers zelf moeten kunnen kiezen wanneer zij hun winkels openen. N.B. wij willen niemand verplichten om op zondag open te zijn maar winkeliers krijgen de vrijheid om indien zij dat willen hun winkel te openen of gesloten te houden.
•    vanuit de consument de vraag komt om de mogelijkheid te bieden ook in de oudste stad van Holland op zondagmiddag gezellig  te kunnen winkelen en genieten historische binnenstad

Het initiatiefvoorstel wordt de  komende  weken ter visie gelegd, zodat bewoners en ondernemers op-  en aanmerkingen kunnen maken. Na de inspraak wordt gekeken of de nieuwe winkeltijdenverordening nog moet worden aangepast.
Tot slot wordt de verordening definitief vastgesteld in de gemeenteraad.
Dit laatste laat nog even op zich wachten omdat er nog heel veel procedures moeten worden doorlopen voor dat de verordening definitief is. Zo gaat dat helaas in Nederland regelland.

De VVD verwacht dat eind september 2014 de ondernemers hun deuren kunnen openen. 

Lees meer over:

VVD koopzondag
Deel dit bericht met je vrienden!