zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Nog een maand stemmen op favoriete kunstwerk

19 mei 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Nog een kleine maand heeft het publiek de kans om hun favoriete kunstwerk uit het depot van het Dordrechts Museum de spotlights in te stemmen. De meest gekozen werken uit de verborgen museumcollectie zullen daarna vanaf 20 juli te zien zijn in de tentoonstelling Graag Gezien.

Met een speciale tentoonstelling wil het Dordrechts Museum deze zomer haar verborgen schatten in de schijnwerpers zetten. En welke kunstwerken uit de depotcollectie het museum gaat tonen, dat bepaalt het publiek. Op de website www.graaggezien.dordrechtsmuseum.nl kan het publiek tot 15 juni stemmen op hun favoriete kunstwerken.

Tussenstand
Schilderijen met spelende kinderen op het strand scoren bijzonder goed. Maar liefst vier van dit soort taferelen komen voor in de huidige top-10. Het schilderij ‘Kinderen aan zee’ van Jozef Israëls staat op dit moment op nummer één, gevolgd door ‘Eend’ van Jan Roeland en ‘Scheepje zeilen’ van B.J. Blommers.

Door hun keuze te motiveren maken stemmers kans op een van de VIP-rondleidingen langs de verborgen collectie en een kijkje in de schatkamer van het museum. De leukste, mooiste, meest verrassende motiveringen krijgen een plekje naast de kunstwerken op de muur. De tentoonstelling Graag Gezien opent op 20 juli en zal te zien zijn tot medio januari 2015.

Deel dit bericht met je vrienden!