woensdag 23 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht promoveert naar eredivisie

18 mei 2014 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Een historische dag op de Krommedijk, na 19 jaar gaat Dordrecht weer naar de hoogste klasse van het Betaald Voetbal, de eredivisie. In twee duels werd afgerekend met Sparta.

Na het 2-2 gelijkspel op het Kasteel, eindigde de zinderende return zondag 18 mei 2014 aan de Krommedijk in een 3-1 zege voor de Dordtenaren. Vanaf de tribunes werd luid gezongen. Direct na de beslissende treffer bestormden de supporters het veld. Op de voorterrein bij het stadion wordt gefeest door honderden supporters in een heerlijk zonnetje. De spelers worden luid toegezongen.

Huldiging
Op dinsdagavond 20 mei wordt de ploeg om 19.00 uur officieel gehuldigd. Vanwege de verwachte grote belangstelling vindt de huldiging op het Statenplein plaats. Zowel FC Dordrecht, de gemeente als de nood- en hulpdiensten bereiden zich hierop voor. 
Het Statenplein kleurt (na promoveren) tijdens de huldiging in de clubkleuren groen en wit. Er wordt een podium gebouwd om de spelers aan het publiek voor te stellen. Daarnaast worden de fans en de spelers vanaf dit podium toegezongen door verschillende artiesten en is er een DJ aanwezig om dit alles te muzikaal begeleiden. 

Foto: Patricia van de Graaf

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!