maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Erica de Winter en Chantal Blommers laten zich even opsluiten om jonge meisjes uit prostitutie te halen

16 mei 2014

DORDRECHT - Columnist Kees Thies van AD De Dordtenaar belicht de actie FREE A GIRL met Dordtse deelneemsters. Kees Thies schrijft te betwijelen of hij wil gaan kijken naar hoe de vrouwen vrijwillig zijn opgesloten om de aandacht te vragen voor vrouw onvriendelijke wantoestanden:

Ik twijfel nog of ik ga kijken, volgende week in dat Rotterdamse restaurant Las Palmas, als twee Dordtse vrouwen, die me allerminst koud laten, daar opgesloten zitten in hokjes van één bij twee meter. Om Chantal Blommers, verslaggeefster van deze krant en Erica de Winter (ik ken haar als eigenaar van Christine Le Duc aan de Vriesestraat, maar ze is véél meer dan dat) daar zo te moeten zien. Ik weet dat ze daar uren achtereen opgesloten zitten en dat lijkt me nou niet bepaald iets om vrolijk van te worden. Mensen horen niet in hokjes… dat is mensonterend.

Of moet ik gewoon een kerel zijn en juist wél gaan, al is het alleen al om Chantal en Erica mentaal te steunen? Ze zitten daar immers vrijwillig, samen met een heleboel andere ijzersterke vrouwen en ze zijn vastberaden hun ‘rit’ uit te zitten. Waarom? Omdat ze een gezamenlijk doel hebben, namelijk aandacht vragen voor een wereldwijd probleem en om geld in te zamelen om aan dat probleem ook daadwerkelijk iets te kunnen doen.
Over heel de wereld worden miljoenen meisjes gedwongen tot prostitutie. In India worden duizenden meisjes zelfs opgesloten in bordelen, in hokjes van één bij twee meter.

Hun leven is een ware hel. Onder het motto ‘Lock me Up – Free a Girl’ laten deelnemers, onder wie Jörgen Raymann, Charly Luske en Vivian Reijs, zich in 16 restaurants over heel Nederland, maar liefst 12 uur lang in zo’n hokje opsluiten. Free a Girl zet zich niet alleen in om jonge meisjes uit de prostitutie te bevrijden, ook investeert de stichting in opvang, medische zorg, onderwijs, traumaverwerking en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 5 jaar heeft Free a Girl bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 2.600 tot prostitutie gedwongen meisjes.
De actie loopt van 20 tot en met 24 mei en hoe meer geld er wordt opgehaald hoe meer meisjes Free a Girl kan helpen. Chantal en Erica willen beiden maar liefst 2500 euro bijeen halen en om dat streefbedrag te bereiken (ze zitten nu allebei op ongeveer 450 euro) is nog veel geld nodig. Beloon deze moedige meiden dus met een donatie. Dat kan via: www.freeagirl.nl.

Afbeelding: Erica de Winter (links) en Chantal Blommers (rechts)

(Dordrecht.net heeft toestemming van de columnist Kees Thies om soms zijn beeld op de wereld door te geven. Voor elke ochtend Kees Thies bij het ontbijt verwijzen we graag naar Ad De Dordtenaar)

Lees meer over:

chantal blommers Erica Winter
Deel dit bericht met je vrienden!