vrijdag 15 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Ereburger en oud-wethouder Piet Janse (PvdA) blijft kritisch over Beter voor Dordt (BVD)

14 mei 2014

DORDRECHT - Ereburger en PvdA wethouder van 1974 tot 1994 - Piet C. Janse - nam Beter voor Dordt (BVD) vandaag in de krant AD / De Dordtenaar de maat. Hij toont zich niet onder de indruk van BVD, die alleen maar luistert, maar niet duidelijk een eigen verantwoordelijkheid zou nemen.

Althans zo neemt Janse de partij van zijn oud-leerling Piet Sleeking waar, die overigens in 1994 (!) in de raad begon, toen Piet werd uitgezwaaid.

Richard Clevers sprak met Janse in Dordrecht en noteerde dat hij nog steeds vol vuur spreekt. Janse heeft ook als kandidaat ervaring in het preken.

Toen BVD in 2010 de macht in Dordt overnam en de PvdA voor de eerste keer naar de opppositiebanken verwees, was Janse op de ledenvergadering van zijn partij ook zeer uitgesproken over BVD:

Dordrecht.net meldde daarover in maart 2010 reeds in een verslag van de ledenvergadering in de Buitenwacht van de PvdA:

Janse behoorde tot de school van machtspolitici. Hij zat gisteravond op de eerste rij bij de ledenvergadering en oogste een eerste applaus na een lange analyse. Volgens Janse heeft hij er geen behoefte aan om binnen de PvdA na de ongekende verkiezingsnederlaag te  gaan zwarte pieten. ,,We hebben als PvdA niet voldoende geluisterd naar de stad en de inwoners. Als partij moeten we nog meer in gesprek gaan met de stad. Ik herinner me nog, dat we veel contact hebben gehad met actievoerders vroeger die tegen de uitbreiding waren van de energiecentrale Merwedehaven. Toen dat uiteindelijk niet doorging, zijn we samen wat gaan drinken in 't Bevertje. Dat contact kan dus ook", aldus de herinnering van Piet Janse aan zijn bestuurlijke tijd.

Dat BVD de PvdA in de wachtkamer heeft gezet, komt bij de oud-wethouder niet als een verrassing over.

,,Ik ben niet verrast dat we buitenspel zijn gezet. door Beter voor Dordt (BVD). Die jongen van Jens van der Vorm, die gemeenteraadslid is geworden, heeft in 1974 de door de PvdA op het dak van het Stadskantoor geplaatste rode vlag weggehaald. Dat is die jongen niet vergeten. Lijsttrekker van BVD Piet Sleeking is altijd een verklaard tegenstander van de Partij van de Arbeid geweest.

Daarna klonk applaus voor Piet Janse en werd ook een motie van treurnis over de gang van zaken ingetrokken door Bart Bouman.

Tot zover 2010.

Toen Jens van der Vorm (1959-2010) van de opmerkingen hoorde, zag hij het als een compliment en zijn lach vulde de gehele kamer thuis.

Zijn oud-leerling op de Gemeentelijke PA aan de Huog van Gijnweg, Piet Sleeking, kreeg rond 1973 (!) nog maatschappij les van Piet. Tijdens de opening van het Jaap Burgerpark herinnert wethouder Piet Sleeking nog aan zijn schooltijd met Piet Janse, die in 1974 stadsbestuurder werd. Piet Sleeking is nu de politiek leider van BVD en reageert via twitter op de kritiek:

3 u

P Janse( PvdA) :college met BVD doet niets & voert alleen PvdA beleid uit: Ronald Portier (SP) : college voert rechts sociaal beleid uit,tja

pietsleeking18 minuten geleden @JacquelineBVD dat zou kunnen; hij schijnt nogal wat tijd door te brengen in zijn huis in zuid Frankrijk...

 

Lees meer over:

piet sleeking BVD Piet Janse
Deel dit bericht met je vrienden!