zaterdag 22 januari 2022

Alles over Dordrecht

De Willige Dame uit Dordrecht promoveert naar de landelijke schaakkompetitie

2 mei 2014

DORDRECHT - De kampioen van het district RSB, de Willige Dame uit Dordrecht, speelt volgend seizoen weer in de landelijke derde klasse van de KNSB-competitie. Voorzitter van de Willige Dame, Cor Paans, is blij dat er draagvlak is om het promotierecht te verzilveren.  Enkele weken geleden werd de Willige Dame op de slotavond in de promotieklasse met vijftien punten uit negen wedstrijden kampioen. Cor Paans polste daarna de selectie, die in het verleden één keer wel en één keer niet wilde promoveren. Alle neuzen stonden echter dezelfde kant uit.  Enkele seizoenen debuteerde het Dordtse team al eens en deed over negen wedstrijden veel ervaring op maar toen werden geen matchpunten verzameld.  De Willige Dame, met een clubhistorie van meer dan dertig jaar, hoopt de aantrekkelijkheid van de vereniging ook te versterken door de keuze voor promotie. De voorzitter is nu al met zijn PR begonnen voor het nieuwe clubkampioenschap dat op de eerste dinsdag van september in poffertjessalon Visser begint.

Overigens: De Willige Dame kan op zaterdag de thuiswedstrijd niet in de eigen zaal spelen en inventariseert de mogelijkheden om in de binnenstad van Dordrecht te spelen.  Johan Went zal als (non) playing captein beschikbaar zijn, terwijl Kees van ’t Hoff van de vereniging Zwijndrecht als wedstrijdleider zal optreden. Het huidige clubkampioenschap duurt nog vier rondes met Marcel Pluymert als koploper met daarna Joop de Jong, Naomi Snikkers en Hans Berrevoets in de achtervolging. Voor de Willige Dame is het eigen kampioenschap vanaf begin september nog meer een gelegenheid om het nieuwe landelijke peil te halen

Deel dit bericht met je vrienden!