donderdag 2 december 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe algemeen manager Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid

25 april 2014 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN - Met ingang van 1 mei 2014 is drs. H.J.M. (Hans) Janssen benoemd tot algemeen manager van de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid. Hij volgt Jan Nieuwenhuis op die de afgelopen twee jaar als waarnemend directeur leiding heeft gegeven aan de professionalisering van de Ambulancedienst ZHZ.

Hans Janssen (56) begon zijn loopbaan in de gezondheidszorg. Als verpleegkundige werkte hij onder andere op de ambulance bij de Ambulancedienst GG&GD Amsterdam en bij het RIAGG. Ook was hij AIDS consulent bij het AMC en werkte hij bij het methadon- en prostitutieproject van de gemeente Amsterdam. Na zijn studies Politieke Wetenschappen en Internationaal Publiek Recht deed hij een postdoctorale studie Journalistiek. Hij werkte bijna 20 jaar bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en hield zich in verschillende managementfuncties op het ministerie en in diplomatieke dienst vaak bezig met gezondheidszorggerelateerde zaken. Hij maakte een korte overstap naar de scheepsbouw, maar merkte dat zijn hart meer bij de publieke zaak in het algemeen en bij de gezondheidszorg in het bijzonder ligt.

Mensenmens
Hans Janssen beschikt over een brede ervaring; van HRM tot organisatieontwikkeling, van corporate communicatie tot verandertrajecten en van publiek-private samenwerking tot crisismanagement. “Als mensenmens wil ik graag samenwerken en gezamenlijk resultaten boeken. De Ambulancedienst ZHZ heeft een mooie, uitdagende toekomst voor zich waaraan ik graag mijn steentje bijdraag. Voorbeelden van die uitdagingen zijn de bestuurlijke overgang van de Dienst Gezondheid & Jeugd naar de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, de uitbreiding van onze paraatheid en het nieuwe financieringssysteem van de ambulancezorg. Ook wil ik de positie van de witte kolom, waar wij als Ambulancedienst deel van uitmaken, in de veiligheidsketen verder versterken.”

Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid
De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid is een van de 25 Regionale Ambulance-voorzieningen (RAV’s) in Nederland en bestaat uit een ambulancedienst en een meldkamer ambulancezorg. Bij de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid werken circa 145 medewerkers, verspreid over zes ambulanceposten. Zij behandelen jaarlijks zo’n 34.000 hulpvragen. De meldingen komen binnen op de Meldkamer Ambulancezorg - onderdeel van de Gemeenschappelijke Meldcentrale (GMC) in Dordrecht. De ambulanceposten zijn verspreid over de regio om snel na een spoedmelding aanwezig te kunnen zijn. De standplaatsen van de posten zijn: Dordrecht, Gorinchem, Klaaswaal, Meerkerk, Papendrecht en Zwijndrecht.

Lees meer over:

zhz ambulance-dienst
Deel dit bericht met je vrienden!