vrijdag 25 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht grijpt naast titel Jupiler League

22 april 2014

DORDRECHT - Deel één van het seizoen is bijna ten einde en FC Dordrecht heeft maar net naast de titel gegrepen. Met een 1-1 gelijkspel moest FC Dordrecht op maandag 21 april voortijdig afhaken in de strijd om de felbegeerde schaal. Willem II profiteerde van het gelijke spel door thuis met 4-0 Telstar te verslaan en maakte de voorsprong op de ranglijst definitief. FC Dordrecht wacht de strijd om de Eredivisie tickets in de play-offs.

Harry van den Ham stuurde dezelfde elf spelers als tegen Telstar het veld in. Javier Vet startte wederom op het middenveld, Giovanni Korte op de linksbuiten positie. Het eerste kwartier mocht FC Dordrecht de bal langdurig in bezit houden van de gastheren, die weinig tot geen initiatief toonden. Dordt koesterde het balbezit en weigerde in het mes van de tegenstander te lopen. Dit leverde een weinig verheffend schaakspel op.

Het eerste moment van opschudding was voor het doel van Warner Hahn, toen Alexander Mols ontsnapte uit de rug van Fortes. Zijn inzet ging echter rakelings langs de paal. Rihairo Meulens was de eerste FC Dordrecht speler die keeper Bruno Appels echt aan het werk zette. Hij kon na een steekballetje van Ojo door op de keeper, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. Diezelfde Meulens kon in de 38e minuut wederom op Appels af en diedeze keer een overtreding nodig had om de aanvaller af te stoppen. Scheidsrechter Liesveld wees gedecideerd naar de stip en Jeffry Fortes schoot na een tergend lange aanloop de 0-1 op de borden. Keeper Appels kreeg een gele kaart, waar wellicht rood beter op zijn plek was.

Na de rust kroop FC Den Bosch pas echt uit zijn schulp en was enkele keren dichtbij de gelijkmaker. Istvan Bakx was met zijn schot op de paal het meest dichtbij. De druk van FC Den Bosch bleef en in de 70e minuut was het spits Seuntjes die een afvallende bal promoveerde tot de gelijkmaker. Een teken voor beide teams om alle remmen los te gooien en vol voor de zege te gaan. Dit resulteerde in grote kansen voor beide elftallen, met als hoogtepunt een afgekeurde treffer voor FC Den Bosch. Oud FC Dordrecht spits Erik Quekel werd teruggefloten, tot opluchting van de honderd meegereisde supporters van FC Dordrecht. Die konden in de laatste minuten nog bijna juichen, maar doelpogingen van Korte, Gladon en Ojo troffen geen doel. Ook Warner Hahn meldde zich in het vijandelijke doelgebied, zelfs dat zorgde niet voor de benodigde treffer.

Toen arbiter Liesveld na vijf minuten blessuretijd voor het eind van de wedstrijd floot, stortten de spelers van FC Dordrecht massaal neer op het veld. De titeldroom spatte uiteen, het feest werd gevierd in Tilburg, waar Willem II de schaal in ontvangst mocht nemen. Toen de spelers elkaar overeind hadden geholpen, ontvingen zij vanuit het uitvak een minutenlange staande ovatie. “Samen winnen, samen strijden” bleek immer te meer het devies. Want hoewel de schaal uit zicht is, heeft FC Dordrecht zich allang verzekerd van nacompetitie. Aankomende vrijdag wacht eerst nog Sparta op de Krommedijk. Een wedstrijd die vooral in het teken zal staan van herstel, trots en voorbereiding op de nacompetitie.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!