zondag 27 september 2020

Alles over Dordrecht

RSV tegen SC Emma (0-5): Terug naar de 4e klasse

22 april 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Zaterdag was de grote dag waar de gehele vereniging al weken naar uit heeft uitgekeken. De mogelijk kampioenswedstrijd in Rucphen. De spelers waren nog vrij relaxt maar bij menig supporter was de spanning goed merkbaar.

Met 2 volle bussen vertrokken we richting Rucphen. In de bussen zat de stemming er al goed in maar er moest nog wel even gewonnen worden. Daar aangekomen werd er al vuurwerk afgestoken. Alleen hoopten we ook nog op vuurwerk op het veld. In de warming up bleek Ali niet geheel fit te zijn en moest hij helaas deze belangrijke wedstrijd missen.

Na het beginsignaal van de scheidsrechter was het nog even aftasten. Na 5 minuten liep de trainer van RSV plots het veld in om te zeggen dat de tenues wel erg op elkaar leken. Vooraf was door de scheidsrechter het lichte blauw met zwart van Emma en het donker blauw met wit van RSV goedgekeurd. Iets wat beide aanvoerders ook accepteerden. Gevolg was dat onze jongens het uitshirt van RSV aan moesten trekken. Door deze aktie konden we tot onze spijt niet in het tenue van onze hoofdsponsor Rob van Pelt spelen. Excuses hiervoor.

Dit was een stukje psychologische oorlogsvoering van de coach van RSV, maar wat bleek, de ploeg van Hoessin kwam zeer getergd uit de kleedkamer en binnen een paar minuten lag de bal al in het netje. Na een goede actie aan de zijlijn kon Nick makkelijk binnentikken. Vervolgens bleef het vrij lang 1-0 maar was duidelijk dat we veel sterker waren. Na een half uur spelen kopte Nick na een corner de 2-0 binnen en vlak voor rust scoorde hij ook nog de 3-0.

Na rust lag binnen 120 seconden ook de 4-0 in de goal van RSV. Na een goede voorzet vanaf de zijkant kon Nick weer koppend scoren. Hierna durfden de supporters echt te hopen dat het niet meer mis kon gaan.De bloemen en champagne werden al klaar gezet. Na een uur spelen scoorde Zlatan na weer een “fantastische “ aktie zelfs de 0-5.

Het laatste half uur speelde Emma het freewheelend uit zonder dat RSV echte kansen kreeg.

Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter vloog iedereen elkaar in de armen en werden champagne, bloemen en kampioensschalen uitgereikt. Snel deden ze de vertrouwde eigen shirts aan om de kampioensfoto te maken. Het feestje werd nog tot in de late uurtjes gevierd op het sportpark.

Opstelling:
Lawrence
Koen, Lars, Brandon, Martin
Roystone, Maikel, Joey
Rickson, Nick, Zlatan.

Wissels:

Mitchel voor Rickson
Burak voor Nick
Randy voor Zlatan.

Iedereen bedankt die dit seizoen mede mogelijk heeft gemaakt om weer te promoveren naar de 4e klasse. Behalve deze 14 man natuurlijk ook, Telli, Serdar, Max, Rens, Wesley, Sander, Ewald, Edwin en Ali.

De grensrechters Rob en Johan, de technische staf Hoesin, Gerard en Peter en natuurlijk onze wonderdokter Cor.

Lees meer over:

voetbal sc emma
Deel dit bericht met je vrienden!