maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Online veiling straatnaamborden bij Nationaal Onderwijsmuseum van start

18 april 2014

DORDRECHT - Het Nationaal Onderwijsmuseum is vandaag gestart met de online veiling van straatnaamborden uit de Dordtse binnenstad. Via de website www.biedopeenbord.nl  kunnen geïnteresseerden bieden op borden van hun voorkeur. Wekelijks komen er nieuwe straatnaamborden in de veiling. Daarnaast zal een ‘ereselectie’ geveild worden tijdens een speciaal veilingevenement.

Nog voor de actie begon, hadden zich al ruim 100 mensen gemeld uit interesse voor een straatnaambord. Zijn ontvangen persoonlijk bericht met informatie over of het bord beschikbaar is en wanneer het bord van hun voorkeur geveild wordt.

Aankomende week worden de eerste straten online geveild: Torenstraat, Nieuwbrug, Elfhuizen, Varkenmarkt, Lombardstraat, Achterklooster, Vranckenstraat, Houttuinen, Stek, Keizerhofstraat en Boomstraat. Op de website is een lijst beschikbaar met de 400 borden die het museum op dit moment al heeft ontvangen en welke geveild zullen worden in de komende periode.

De veiling van straatnaamborden maakt deel uit van een crowdfundingactie voor het terugplaatsen van de schoorsteen op gebouw De Holland. Indien er meer opgehaald wordt, gaat de opbrengst naar andere publieksvoorzieningen in het gebouw. Naast bieden op straatnaamborden is het mogelijk om te doneren ten gunste van de schoorsteen (meer informatie op www.onderwijsmuseum.nl).
 

Deel dit bericht met je vrienden!