maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Prachtige expositie geopend bij Weizigt

16 april 2014 (door Eva Baars)

DORDRECHT -  Woensdag 16 april is de nieuwe kunstexpositie op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt door wethouder Jasper Mos officieel geopend.

Op drie verschillende locaties op het terrein komen bezoekers in aanraking met het gevarieerde werk van vier kunstenaressen. De expositie is te bezichtigen tot en met eind oktober.

Lisette van Gameren, kunstenaarsduo MATIPE en Thea Michielse zijn de kunstenaressen die komende periode hun werk bij Weizigt aan het brede publiek presenteren.

Lisette van Gameren uit Hendrik-Ido-Ambacht toont op de Stadsboerderij beelden uit haar fotoserie “Luni speelt met afval”.

Luni is een vrolijk poppetje dat laat zien wat je allemaal met afval kan doen.

In de Klimaatkas presenteert MATIPE, kunstenaarsduo Peggy van den Oudenaller en Tamara Traxel uit Den Haag, een installatie van plastic afvalmateriaal genaamd ‘White Garden’. MATIPE wil mensen na laten denken over de relatie tussen mens en natuur.

De beelden van Thea Michielse uit Dordrecht staan onder de vijvercypres op het terras van het Koetshuis. Zij laat zich inspireren door natuur en cultuur.

De beelden zijn gemaakt uit natuursteen en geïnspireerd door de beeldhouwtraditie uit Zimbabwe. De connectie tussen de kunstenaressen onderling en Weizigt is de duidelijke link met duurzaamheid.

Elk werk presenteert op haar eigen manier een duurzame boodschap aan de bezoeker. Wethouder Jasper Mos benadrukte het belang van kunst in de openbare ruimte: ‘Dordrecht moet aandacht aan kunst besteden.

Wij moeten ook een stad zijn waar je buiten van kunst kunt genieten. Een expositie als bij Weizigt laat mensen genieten, nadenken maar zet ook aan tot meer creativiteit’.

Het werk van de kunstenaressen staat verspreid tentoongesteld over het terrein. Duurzaamheidscentrum Weizigt is elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur en gratis te bezoeken. Voor meer informatie over de expositie en Weizigt kijkt op www.weizigt.nl.

Lees meer over:

expositie duurzaamheid kunst
Deel dit bericht met je vrienden!