maandag 26 oktober 2020

Alles over Dordrecht

Jaarlijkse 'Biesboschwandeling' trok veel liefhebbers naar mooiste natuurgebied van Nederland

16 april 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - De jaarlijkse wandeldag door een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, zit er weer op. Het was weer een schitterende vaar- en wandeldag. Helaas liet het beloofde zonnetje verstek gaan en zaten de boten, ondanks de extra ingezette boot van 15.15 uur, elke keer propvol.

Dit jaar was het alweer de 13e editie. Ruim 1200 wandelaars liepen afgelopen zondag 13 april door de Hollandsche en Brabantse Biesbosch. De boot vertrok dit jaar weer vanaf de afvaartplaats van rondvaartbedrijf Zilvermeeuw aan rivier de Amer in het dorp Drimmelen en voer langs de mooiste plekjes in de Biesbosch.

Na deze boottocht startten de wandelroutes (behalve de 5 km) in de Hollandse Biesbosch, waar een gedeelte van het beroemde Floris V pad werd afgelegd. Na een oversteek met een vaarpontje ging de wandeling verder. Het was dit jaar weer een schitterende wandeling, georganiseerd door 'The World of Walking' uit Made.

Er kon weer uit verschillende vertrektijden van de boot naar de Biesbosch gekozen worden (behalve voor de 5, 12½ en 35 km) en na de wandeltocht vertrok de boot weer op verschillende tijden terug naar Drimmelen.

Door het project 'Ruimte voor de Rivier' waren de veranderingen in de Brabantse Biesbosch inmiddels al goed zichtbaar. Het laatste gedeelte van de routes liep deze keer al door nieuw ontwikkelde natuurgebieden.

Ook dit jaar was er voor alle wandelaars een puzzeltocht uitgezet, waarbij mooie prijzen te winnen waren zoals wandelschoenen, -kleding en accessoires.

Doel van de Stichting 'Biesboschwandeling' is om het wandelen te promoten in dit unieke natuurgebied. Jaarlijks organiseren zij dit wandelevenement in de Biesbosch. De eerste wandeling vond al in 2002 plaats.

Er waren ook op deze zondag van de wandeling zo’n 50 vrijwilligers behulpzaam om de Biesboschwandeling helemaal optimaal te laten verlopen.

Het ligt in de bedoeling dit evenement nog jaren voort te zetten. Er komen jaarlijks vele wandelaars uit binnen- en buitenland op af.

Via dit evenement is het mogelijk sponsoring van bedrijven te vragen voor unieke projecten zoals de vogelobservatiehut in de Beneden Spieringpolder en de griendwerkershut aan het Oostwaardpad.

De stichting is een klankbord voor de gemeentes aan de Biesbosch en Staatsbosbeheer. Samen worden nieuwe initiatieven genomen ter promotie van de Biesbosch.

Foto's: Karel Thieme.

 

Zie ook:

Lees meer over:

biesbosch wandeling floris v
Deel dit bericht met je vrienden!