maandag 18 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Schaakclub de Willige Dame uit Dordrecht weer kampioen van het distrikt

15 april 2014

DORDRECHT – Schaakclub de Willige Dame is kampioen van het district RSB geworden. Met vijftien punten uit negen wedstrijden bleef het achttal onder leiding van Hans Nunnikhoven de concurrentie twee punten voor. Dat was een verrassende ontknoping van de negende ronde.

Messemaker uit Gouda en Spijkenisse hadden voor de slotronde ook nog kans, maar moesten uiteindelijk met de plekken drie en twee genoegen nemen na de Dordtenaren.

De Dordtse ploeg heeft nu voor de derde keer in het bestaan recht om te promoveren naar de landelijke competitie. Daarvan werd in het verleden één keer wel en één geen gebruik gemaakt.

De Willige Dame bekijkt de komende weken of er een team is te vormen dat goede kans heeft zich in de KNSB competitie te handhaven.  Op dinsdag 22 april wordt het kampioenschap in elk geval gevierd tijdens de snelschaakavond in poffertjessalon Visser.

De Willige Dame 1: kampioen promotieklasse RSB 2013/2014

Op de foto:
Van links naar rechts staand: Joop de Jong, Johan Went, Naomi Snikkers, Marcel Pluymert, Arno Slagboom, Jacques Hennekes, Freek Schouten.
Van links naar rechts hurkend: Remco van Vaalen, Hans Nunnikhoven (c) Arjon Severijnen.
Niet op de foto: invallers Hans Berrevoets, Pieter Sandijck, Wim de Graaf

 

 
 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!