maandag 29 november 2021

Alles over Dordrecht

Aantal meldingen discriminatie gestegen in 2013

15 april 2014

DORDRECHT - In 2013 is het aantal meldingen van discriminatie in Dordrecht gestegen. Dat blijkt uit cijfers van RADAR, het bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie. Deze stijging is een landelijke trend. De gemeente Dordrecht onderstreept nogmaals het belang om alert te zijn op signalen van discriminatie.

In totaal zijn in Dordrecht 51 discriminatievoorvallen gemeld in 2013. In 2012 waren dat 18 meldingen. RADAR geeft diverse oorzaken van de stijging. Zo heeft de politie in 2013 de registratie van incidenten verbeterd. Ook is er landelijk veel aandacht voor racisme geweest. De discussie rond Zwarte Piet, de opmerkingen van presentator Gordon in een TV programma en expliciete discriminatie van een sollicitant in Arnhem leidden tot een sterke stijging van het aantal meldingen van discriminatievoorvallen.

De gemeente Dordrecht doet een beroep op de expertise van RADAR om gezamenlijk acties tegen discriminatie voor te bereiden. Zo wil de gemeente met directies van Dordtse scholen bespreken wat zij doen om discriminatie te voorkomen en te bestrijden.

Gemeenten zijn verplicht om inwoners toegang tot een antidiscriminatie-voorziening aan te bieden. In de gemeente Dordrecht voert RADAR deze wettelijke taak uit. De rijksoverheid heeft aangekondigd in 2014 kwaliteitscriteria voor dergelijke antidiscriminatie-voorzieningen op te stellen. Ook komt er een landelijke campagne om bewustwording rond discriminatie te vergroten.

Lees meer over:

discriminatie radar
Deel dit bericht met je vrienden!