Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Pleidooi voor gebruik Sint Jacobskapel als onderdeel route naar Santiago'
14apr 2014

Pleidooi voor gebruik Sint Jacobskapel als onderdeel route naar Santiago

DORDRECHT - Op maandag 14 april bracht CDA Europarlementarier Lambert van Nistelrooij een bezoek aan Dordrecht, en in het bijzonder aan de Sint Jacobskapel in de binnenstad.

Momenteel staat de Sint Jacobskapel leeg en wordt er gezocht naar een nieuwe bestemming.
Zo werd er gesproken om de kapel een onderdeel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella te maken. Want nu is het zo dat men op die route in Dordrecht een stempel moet halen in de Grote Kerk, maar logischer zou zijn om zo'n stempel in de Sint Jacobskapel te halen.

Eigenaar Ad Janssen staat open voor een nieuwe invulling, maar daar is dan wel subsidie voor nodig. Lambert van Nistelrooij gaf aan dat er zeker mogelijkheden zijn. Echter kan Europa dan voor maximaal de helft bijdragen, de andere helft zou dan van de gemeente Dordrecht of particulieren initiatieven moeten komen. Bovendien er er breed draagvlak zijn en een verbinding met andere initiatieven die op de route naar Santiago de Compostella liggen.

Dordrecht kan veel profijt hebben van een nauwere samenwerking met andere regio's. Op de gebieden van bijvoorbeeld toerisme en cultuur is daar nog veel winst in te behalen.

De raadsleden Inge Mous (CDA) en David Schalken (BVD) waren ook aanwezig en gaven aan dit onderwerp zeker op de agenda van de gemeenteraad te willen plaatsen.

Op de foto van links naar rechts: David Schalken, Lambert van Nistelrooij, Inge Mous en Ad Janssen bekijken een 3D Maquette van de Sint Jacobskapel.

Zie ook:
Europarlementariër Lambert van Nistelrooij bezoekt Sint Jacobskapel (di, 8 apr 2014)
Stichting Osinga Ages sluit overeenkomst met Ad Janssen over gebruik Sint Jacobskapel (ma, 17 mrt 2014)
Buurtwoordvoerder: St. Jacobskapel prima plek voor toneel over de broers De Witt (di, 26 mrt 2013)
Alice Bakker ziet een nieuwe bestemming voor de Jacobuskapel (di, 31 jul 2012)


Deel dit bericht met je vrienden!