zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

FC Dordrecht behaalt moeizame zege op FC Oss

12 april 2014 (door Hans Huisman)

DORDRECHT - Met een 3-2 zege op FC Oss veroverde FC Dordrecht – voor tenminste één dag – de toppositie in de Jupiler League terug. Het treffen aan de Krommedijk, boeiend door het verrassend goede tegenspel van de gasten en het scoreverloop, bracht wellicht niet hetgeen op gehoopt was, maar wel de beoogde drie punten.

Door de schorsing van Fortes en de blessure van Kousemaker begon Harry van den Ham met Jordi van Deelen op de rechtsback en Robin Gosens op het middenveld. Felitciano Zschusschen had via zijn trainingsarbeid een basisplaats ‘op 10’ verdiend. In de nieuwe opstelling liep Dordt in de openingsfase echter vooral achter de tegenstander aan en kon het zijn draai pas na bijna een kwartier in de controle over de wedstrijd te verkrijgen.

Toch waren het de gasten die op voorsprong kwamen. Joep van den Ouweland prikte fraai de 0-1 achter Warner Hahn. Giovanni Korte mocht onmiddellijk warm gaan lopen.

Paul Gladon knikte (met zijn vierde balcontact!) een perfecte voorzet van Robin Gosens bekeken achter Richard Arends. Amper twee minuten later noteerde Genaro Snijders met het hoofd de voorsprong uit een perfecte assist van Rihairo Meulens: 2-1.

Even leek het toch een gemakkelijke avond te gaan worden, maar kort voor rust noteerde Falkenstein de op dat moment ergens wel verdiende gelijkmaker.

Ook na de thee kwam de aanvallende ambitie van de thuisploeg niet direct op gang. Het gezelschap Schapekoppen deed verwoed zijn best, maar strandde in goede bedoelingen of het door Marcel van der Sloot geleide verdedigingsblok.

Het duurde tot de zeventigste minuut eer de fragiele beslissing geforceerd werd. De uitblinkende Ilias Haddad bood Jessy Mayele een unieke kans. De ingevallen spits vonniste van dichtbij: 3-2.

In het laatste deel kreeg FC Dordrecht nog wel de kans om de uitslag enige importantie mee te geven, maar omdat de verworven kansen niet werden verzilverd, bleef de wedstrijd tot het einde spannend. De op basis van de verhoudingen verdiende overwinning werd met luid gejuich en een voorlopige eerste plaats ontvangen.

Lees meer over:

voetbal FC Dordrecht
Deel dit bericht met je vrienden!