Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemengde gevoelens over Dordtse koopzondag'
10apr 2014

Gemengde gevoelens over Dordtse koopzondag

DORDRECHT - Niet alle winkeliers zien de wekelijkse koopzondag in Dordrecht zitten. Dat laten verschillende ondernemers weten aan RTV Rijnmond.

De nieuwe coalitie heeft hierover een akkoord bereikt. De coalitiepartijen CDA en ChristenUnie-SGP leggen zich er bij neer. Zij willen wel dat er eerst onderzoek wordt gedaan naar het draagvlak van dit plan.

"Het is een dilemma. Aan de ene kant wil je solidair zijn met de andere ondernemers, maar personeel inhuren is te duur voor de zondag. Dat zou betekenen dat ik zeven dagen in de week moet werken, maar ik heb ook mijn sociale verplichtingen. Ik weet nog niet wat ik ga doen", vertelt Francis de Mik van Lades Smaakvol.

Vier koopzondagen vindt Gerrit-Jan Kuidenier van boekhandel de Bengel te veel. "Ik zie liever twee zondagen in de maand. Op zondag hebben de mensen de tijd om te snuffelen hier en is het erg druk. Ik zou wel open kunnen, maar dan zou ik een andere dag vrij nemen en dicht zijn."

Winkeliers zijn niet verplicht om op de zondag open te gaan, maar krijgen de mogelijkheid. Als zij besluiten de deuren open te gooien, mag dat pas vanaf twaalf uur. Wanneer Dordtenaren elke zondag kunnen winkelen, is nog onduidelijk.

Bron: RTV Rijnmond.

Zie ook:
Horecaondernemer Dries Schilten (Centre Ville) gelooft niet in een koopzondag in Dordrecht (vr, 14 mrt 2014)
Veel winkeliers tegen meer koopzondagen (di, 18 jun 2013)
Voorlopig geen extra koopzondagen (do, 13 jun 2013)
VVD-raadslid Irene Koene winkelt bewust op koopzondag van AH Wielwijk (ma, 1 apr 2013)
Zelfstandige winkeliers willen geen koopzondag (wo, 6 apr 2011)


Deel dit bericht met je vrienden!