zaterdag 4 december 2021

Alles over Dordrecht

Bezoekers film 'Noah' krijgen korting bij de Ark van Noach

8 april 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Een ieder die na het zien van de film Noah van Darren Aronofsky nieuwsgierig is naar het ware verhaal van Noach, krijgt een unieke kans de Ark van Noach op ware grootte met korting te bezichtigen. Op vertoon van een Pathé of The Movies bioscoopkaartje voor de film Noah ontvangen bezoekers liefst 50% korting op de reguliere entreeprijs van de replica van Ark van Noach in Dordrecht.

De film Noah van filmmaker Darren Aronofsky is gebaseerd op het Bijbelverhaal van de Ark van Noach, maar is een gemoderniseerde versie volgens de filmmaker. Noah (Russell Crowe) moet zijn familie beschermen tegen een aankomende vloedgolf. De film vertelt echter niet het ware verhaal zoals beschreven wordt in de Bijbel en stuit daarom op veel kritiek. Ook heeft de film al voor de nodige ophef gezorgd in binnen- en buitenland. Niet alleen in diverse islamitische landen, waar de film niet vertoond mag worden, ook binnen de christelijke gemeenschap.

Aronofsky verbeeldt stenen wezens die de Ark beschermen tegen de vijand. Tubal-Kaïn, die duizenden jaren voor Noach leefde, speelt in de film een belangrijke rol en Noach wil zijn kleinkinderen vermoorden. Allerlei zaken welke geen rol spelen in de Bijbel.

Ark van Noach in Dordrecht vertelt graag alle bezoekers van de film Noah het ware verhaal en wat er volgens de Bijbel werkelijk gebeurd is. Hoe zag de Ark er uit, hoe leefde Noach en zijn familie en hoe kreeg Noach alle dieren aan boord van de Ark? Deze vragen worden onder andere op de Ark van Noach beantwoord. Men kan met eigen ogen zien en ervaren hoe het er aan toe moet zijn gegaan. Op 20.000 m2 komt het verhaal van Noach tot leven door middel van presentaties over de geschiedenis en wetenschappelijke achtergrond informatie. Tijdens een bezoek zal men verschillende levende dieren tegen komen zoals konijnen, geiten en wallaby’s, maar ook levensgrote polyester replica’s.

“Vanuit het evangelisatie oogpunt is het fantastisch dat deze film is gemaakt. Het spreekt een breed publiek aan en zal veel mensen bewust maken van het verhaal van Noach en de Schepper, God. Echter hopen wij dat men realiseert dat dit verhaal niet waarheidsgetrouw is en dat hier door Hollywood veel spanning en sensatie aan is toegevoegd.” aldus Jonathan Venema, directeur Ark van Noach in Dordrecht. Om bezoekers over te halen dit zelf te komen ervaren is een speciale actie met diverse bioscopen opgezet. “Wij hopen dat de bezoekers nieuwsgierig worden naar wat er werkelijk in die tijd is gebeurd. Dat kunnen wij aan boord van deze replica vertellen”.

Aan boord is het mogelijk in gesprek te gaan over de film Noah. Johan Huibers, bouwer van de Ark, geeft elke zaterdag* aan boord een lezing over de bouw, zijn visie en andere projecten. Tijdens deze lezing zal hij tevens aandacht besteden aan de film en alle vragen van de aanwezigen beantwoorden. De meest gestelde vragen zullen tevens online beantwoord worden.

De Ark van Noach is op ware grootte nagebouwd volgens de aanwijzingen in de Bijbel; 135 meter lang, 29 meter breed en 23 meter hoog. In de Bijbel wordt ‘El’ als maatvoering gebruikt, echter is niet bekend welke El-variant Noach precies gehanteerd heeft. Daarom is bij de bouw van de replica de ‘El’ van de bouwer, Johan Huibers, gehanteerd.

De Ark van Noach zal geheel 2014 in Dordrecht blijven liggen en is maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur geopend, de kassa sluit om 17.00 uur. Tegen inlevering van een bioscoopkaartje van de film Noah ontvangen bezoekers 50% korting op de reguliere entreeprijzen. In plaats van € 12,50 voor volwassenen betaalt men nu slechts € 6,25 per persoon, kinderen van 3 t/m 12 jaar betalen € 3,75 in plaats van € 7,50 per persoon. Deze actie loopt tot 30 juni 2014 en is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.

Meer informatie www.arkvannoach.com/noah

* Data van de lezingen onder voorbehoud. De exacte data worden online gepubliceerd.

 

Zie ook:

Lees meer over:

film ark ark van noach
Deel dit bericht met je vrienden!