zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

EGM Architecten brein achter World Soil Museum op Campus Wageningse Universiteit

8 april 2014

DORDRECHT - In opdracht van Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) werd door EGM Architecten uit Dordrecht op het terrein van de campus in Wageningen een nieuwbouw ontworpen, voor het Wereldbodemmuseum ‘In Between’ met een hoofdentree.

Op maandag 7 april 2014 opende het ISRIC de deuren van haar wereldbodemmuseum op de campus van de WUR in Wageningen. De opening ging gepaard met een symposium met als speciale gast filmmaker John D. Liu.

Het entreegebied is transparant en heeft een open karakter, met daar bovenop het museum als een meer gesloten massa met een ruwe, aardse uitstraling. Die geslotenheid is ook verklaarbaar uit het feit dat grondmonsters niet aan daglicht blootgesteld mogen worden. Metaforisch kan het museum worden beschouwd als een dikke zode die uit de grond wordt genomen. De tentoonstellingsruimte in het museum kent twee niveaus, waarbij na binnenkomst op het hoogste niveau wordt afgedaald in een ‘kuil. Hierdoor worden de bodemmonsters benaderd vanuit een natuurlijk perspectief.

Door de twee ontwerpopgaven op deze manier te combineren en te positioneren is een gebouw ontstaan dat de logistieke stromen op een heldere manier ordent en de drie entiteiten duidelijk zichtbaar maakt.

Lees meer over:

bodem architecten egm
Deel dit bericht met je vrienden!