donderdag 22 oktober 2020

Alles over Dordrecht

PvdA wil bewoners meer betrekken bij de veiligheid in hun wijk en buurt

8 april 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - "Ik flits mee" of "ik controleer mee" actie in Dordrecht. PvdA raadslid Jacqueline van den Bergh heeft het College van B & W vragen gesteld om ook in Dordrecht bewoners mee te laten bepalen waar er door de politie gecontroleerd en geflitst gaat worden.

De PvdA is er voorstander van om bewoners meer te betrekken om de veiligheid in hun wijken en buurten te vergroten. Nog veel te vaak wordt er te hard gereden door automobilisten en willen bewoners dat er meer gecontroleerd wordt op locaties die zij belangrijk vinden. Ook bij 30 km zones zou er meer gecontroleerd kunnen worden.

In België wordt in de maand april door de federale en lokale politie tegelijk 24 uur lang een flitsmarathon gehouden, waarbij de snelheid van voertuigen gecontroleerd zal worden. Bovendien kunnen burgers de politie vragen om te flitsen op locaties die zij aanduiden. Dat kan van 31 maart tot 10 april worden aangegeven op de website www.ikflitsmee.be. In de aanvraag moet vermeld zijn waarom daar geflitst moet worden, omdat zich in de omgeving bijvoorbeeld een school of speelplein bevindt. Het is de eerste keer dat de politiediensten op die schaal de bevolking betrekken bij een controleactie.

Voor de PvdA is het Belgische initiatief een goed voorbeeld van hoe je inwoners invloed kunt geven op de verkeersveiligheid.

Lees meer over:

PvdA politie veiligheid
Deel dit bericht met je vrienden!