donderdag 21 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Politie incasseert voor 1930 euro aan boetes tijdens internationale drugsactie

8 april 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Politie- en douanediensten in de Benelux hebben vanaf donderdag 3 april tot en met zondag 6 april 2014 gezamenlijk een internationale actie (Etoile) gehouden tegen de handel in verdovende middelen en het drugstoerisme. In België werd onder meer beslag gelegd op 32 kilo heroïne. In Nederland werden onder meer twee runners en twee Fransen aangehouden die in het bezit waren van heroïne en cocaïne.

Internationale samenwerking
Mede dankzij het Benelux-verdrag over politiesamenwerking is de actie succesvol geweest. Door dit verdrag kunnen politieambtenaren uit de Benelux sinds januari 2005 in de drie landen verdachten achtervolgen en controleren. Bij deze actie zijn controles uitgevoerd langs autosnelwegen en provinciale wegen, op treinen, bussen en in drugspanden. In de Benelux werd gecontroleerd op de vervoersassen Rotterdam-Roosendaal-Antwerpen-Parijs en Maastricht-Luik-Luxemburg-Metz. De controles werden uitgevoerd op snelwegen en provinciale wegen, maar ook in de treinen op de internationale treinverbindingen en in bij de politie bekende drugspanden. In totaal werden in de drie landen honderden voertuigen gecontroleerd op de aanwezigheid van verdovende middelen.

Dordrecht
In Dordrecht concentreerde de actie zich op rijksweg A16. Er werden 25 voertuigen gecontroleerd. In drie auto's werden drugs aangetroffen met in totaal 96 gram marihuana en 52 gram hasj. Ook werd in een auto met Frans kenteken, een in Italië woonachtige Albanees aangetroffen die twee vuilniszakken met vermoedelijk 30 kilo versnijdingsmiddel bij zich had. Hij werd aangehouden. Verder werd een ongewenste vreemdeling aangehouden. Ook werd een Fransman op de bon geslingerd ter zake bumperkleven. Er werd voor 1930 euro aan boetes geïncasseerd.

 

Lees meer over:

A16 boetes heroine
Deel dit bericht met je vrienden!