zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Stichting Leergeld Drechtsteden ontvangt 5000 euro

8 april 2014

DORDRECHT - Een geslaagd evenement met een prachtige opbrengst. Dat is de samenvatting van het eerste CineDordt Oscargala, dat op 1 maart in cinema The Movies werd gehouden. De afsluiting vond maandagavond 7 april plaats bij hoofdsponsor Jack’s Steakhouse op de golfbaan Crayesteyn. Daar kreeg directeur Bob van der Burgt van de Stichting Leergeld Drechtsteden een cheque van EUR 5000 uitgereikt. “Een prachtig bedrag voor een prachtig doel”, aldus Agnes Breddels, voorzitter van het organisatiecomité van Roraty Ter Merwe.

Het geld is bijeengebracht door de 400 bezoekers en een groot aantal sponsoren. De bezoekers betaalden de toegang tot het evenement en er was een toeslag op de drankjes. De sponsoren werden CineVriend of kochten sponsorpakketten.

De gasten van CineDordt waren feestelijk gekleed in gala, waarbij ze over de rode loper The Movies in liepen, terwijl fotografen hun toestellen lieten flitsen. Na binnenkomst zagen de bezoekers de film Nebraska. De film was genomineerd voor de Oscars en won dit jaar de publieksprijs tijdens het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR).

Tevens was er een prijs voor het Best Dressed Koppel, die werd gewonnen door zangeres Dianne van Giersbergen en haar partner Peter den Bakker.

Directeur Bob van der Burgt toonde zich uitermate verheugd met de opbrengst van het Oscar-gala. “Met dit geld kunnen wij onze doelstellingen uitstekend ondersteunen. We zijn er zeer dankbaar voor.” De Stichting Leergeld Drechtsteden ondersteunt minder bedeelde gezinnen door de kosten voor sport, muziekles en ‘maatschappelijk leven op en rond de school’ van kinderen op zich te nemen.

Cinedordt zal volgend jaar opnieuw plaatsvinden. De datum is nog niet bekend.
 

Deel dit bericht met je vrienden!