zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Rik van der Linden kandidaat-wethouder voor ChristenUnie/SGP Dordrecht

2 april 2014

DORDRECHT -  Rik van der Linden, lijsttrekker van de combinatie ChristenUnie/SGP, wordt genoemd als zesde wethouder in Dordrecht. Volgens het Reformatorisch Dagblad (RD) is hij al naar voren geschoven in Dordrecht. Gisteren werd bekend dat wethouder en voorman van Beter voor Dordt, Piet Sleeking, als formateur aan de slag gaat.

Van der Linden is de tweede wethouder in Dordrecht van de ChristenUnie/SGP. Aaike Kamsteeg ging hem in 2002 voor en die ging in 2010 verder in Zwijndrecht. Rik en Aaike zijn betrokken bij de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) in Dordrecht. Rik is nog werkzaam bij de Kamer van Koophandel.

Op de site van de combinatie staat de volgende info over de kandidaat-wethouder:

Rik van der Linden

 

Ik ben Rik van der Linden (1967). Ik kom uit Groningen en ben de komende verkiezingen actief als lijsttrekker voor onze lijst.

De afgelopen vier jaar ben ik al commissielid geweest (en enkele maanden gemeenteraadslid, toen Sandra Catsburg met bevallingsverlof was). Binnen de fractie houd ik me vooral bezig met economische onderwerpen, en daarnaast met verkeer en vervoer en de bestuurlijke portefeuille.

Ik ben lid van de ChristenUnie, omdat christelijke politiek aan de ene kant de nadruk legt op eigen verantwoordelijkheid van mensen, maar tegelijkertijd oog heeft voor sociale omstandigheden en maatschappelijke ontwikkelingen. Wij voeren campagne voor geloofwaardig beleid; de overheid kan niet alle problemen oplossen, maar de samenleving is ook geen vrije markt. Nu het geld schaarser wordt en gemeenten zich moeten richten op kerntaken zie ik veel kansen voor maatschappelijk initiatief. De komende jaren wordt er veel van gemeenten verwacht. Samen met een stevige fractie wil ik me graag inzetten voor een christelijk, sociaal en geloofwaardig geluid in de raad.

 

Deel dit bericht met je vrienden!