Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Seniorturnsters Olympia winnen ook tweede poulewedstrijd

31 maart 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Afgelopen zaterdag kwamen er weer drie teams van Olympia Papendrecht in actie in het Rayon Turn Toernooi. De seniorenturnsters in de keuze B categorie wisten hun wedstrijd tegen Apollo Hoornaar ruimschoots te winnen met 214.85 – 187.65. Ook in de individuele uitslag deden de turnsters goede zaken. Fleur Terlouw en Danique Hameete eindigden als 1e met 43.15. Danique turnde het hogste aantal punten van de wedstrijd met  haar vloeroefening: 11.80. Fleur Terlouw had op balk het hoogste cijfer met een 11.30 die zwaar meetelde in haar eindtotaal. De 3e plaats was voor Esther van der Giessen met 42.65. Zij turnde een stabiele wedstrijd met scores dik in de 10 punten. Myrthe Verhagen werd 4 met 42.15 en net daarachter eindigde Noa van Dijk met 41.95. Lotte Kuntz turnde haar eerste wedstrijd in het seniorenteam en eindigde als 7e met 39.85. Demi Acar kon na een blessure weer twee toestellen meeturnen deze wedstrijd. Haar brug- en balkscores telden beide mee in het teamtotaal.
 
Het instap D2-team van Olympia turnde een poulewedstrijd tegen Sparta Dordrecht en OMOS. Olympia eindigde er als tweede van de drie teams. Het jeugdteam van Olympia kwam net tekort tegen WIK Groot Ammers: 243.60 om 244.35. Op een totaalscore die bestaat uit de beste vijf turnsters op ieder toestel scheelt dit heel weinig. Er werd goed geturnd door de Papendrechtse turnsters. Individueel eindigde Anna Bakker als 3e, onder meer door een mooie score van 12.80 op de evenwichtsbalk. Lotte van Kooten werd 4e.
 
Op de foto het seniorenteam van Olympia: vooraan van links naar rechts: Noa van Dijk, Lotte Kuntz, Danique Hameete en Fleur Terlouw. Achteraan van links naar rechts: Myrthe Verhagen, Demi Acar en Esther van der Giessen.

Lees meer over:

gymnastiek olympia
Deel dit bericht met je vrienden!