Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht is proefgemeente in strijd tegen wateroverlast

31 maart 2014

DORDRECHT - Innovaties op het gebied van meerlaagse veiligheid krijgen in Dordrecht een forse impuls. Dat laat het vakblad COBOUW vandaag weten. De gemeente wordt een proeftuin voor de strijd tegen wateroverlast en overstromingen.

"Het probleem zal vanwege klimaatverandering de komende decennia vaker om aandacht zal vragen. Met zijn ligging op het knooppunt van drie rivieren – de Beneden-Merwede, de Noord- en de Oude Maas – neemt Dordrecht een bijzondere plaats in binnen het Nederlandse landschap", vertelt Ellen Kelder. Zij is programmamanager water bij de gemeente Dordrecht.

"Wat het gebied extra speciaal maakt", legt ze uit, "is dat het wordt omsloten door een dijkring en dat buitendijkse en binnendijkse gebieden aanwezig zijn, zowel industrieel, landelijk als stedelijk. Dat maakt de regio tot een Nederland in het klein".

Foto: Fokko van der Straaten
 

Deel dit bericht met je vrienden!