Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Producent Roland de Lange: ,,Homo's van harte welkom bij Dordtse koppen".

25 maart 2014

DORDRECHT -  Het TV programma Dordtse Koppen, dat in de zendtijd van RTV Dordrecht in Dordrecht te zien is, reageert in een persbericht vandaag op alle commotie rond het programma. Producent Roland de Lange: ,,Het TV-programma Dordtse Koppen weigert niemand op grond van zijn of haar geaardheid. In tegenstelling tot wat maandag in diverse media werd beweerd zijn ook homo's van harte welkom. Het stel dat eerder werd afgezegd voor TV-opnamen zijn voor de eerstvolgende uitzending opnieuw uitgenodigd om te komen praten over homodiscriminatie.

Maandag ontstond er commotie via onder andere iDordt.nl naar aanleiding van de afzegging van een homostel voor het item Dordts Koppel. "Helaas is onze communicatie zeer onzorgvuldig geweest, waardoor allerlei aannames een eigen leven zijn gaan leiden", reageert producent Roland de Lange. "Hiervoor bieden we oprecht onze excuses aan. Zorgvuldigheid naar onze gasten is sowieso een aandachtspunt. We werken met een team van onervaren vrijwilligers, maar voor de commotie van vandaag is dat geen excuus".

"De reden dat Ricardo en Darryl zijn afgezegd heeft er vooral mee te maken dat we er intern nog niet uit zijn hoe we dit item wilden maken. Ook een afspraak met een heterostel is afgezegd", vertelt Roland de Lange. Dordtse Koppen heeft Ricardo en Darryl opnieuw uitgenodigd om in het programma te vertellen over homodiscriminatie. De eerstvolgende opname staat gepland op donderdag 3 april aanstaande aan de Wijnstraat 117. Publiek is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn."

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!