Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Ad van den Herik aan de wandel met Piet Sleeking

24 maart 2014

DORDRECHT -  De politiek leider van de grootste partij Dordtse Beter voor Dordt (BVD), Piet Sleeking, blijft in het nieuws na zijn verkiezingsoverwinning. Het NRC/Handelsblad liet hem in de zaterdageditie aan het woord. Zijn partij werd in andere landelijke bladen ook zichtbaar. Voor de verkiezingen had hij al uitgebreid RTL nieuws gehaald. ,,Het was mooi om het vertrouwen van de Dordtse bevolking te krijgen”, zo zegt Sleeking in een terugblik in het programma In gesprek met van RTV Dordrecht. 

Ad van den Herik vertrok met hem vanaf het Stadhuis. Sleeking keek terug en vooruit, Hij typeerde de campagne van het SP als negatief, die had uitgeroepen dat het Dordtse gemeentebestuur de rode kaart behoorde te krijgen.

,,We kijken serieus naar een vierde partij in het collega van B&W”, zo geeft Sleeking duidelijk aan.  Welke partij komt in aanmerking? D66 en Christenunie/SGP liggen voor de hand en hebben constructief oppositie gevoerd, zo wil Sleeking wel kwijt. Programmatisch zit BVD dichter bij de Christen/SGP, ook volgens het Kieskompas, zo geeft Sleeking wel aan. Hij laat het verder over aan de informateur.

Piet Sleeking praat ook over zijn politieke toekomst. Hij heeft laten doorschemeren dat het zeer waarschijnlijk is dat hij aan zijn laatste periode tot 2018 bezig is in het bestuur van de stad. ,,Dordrecht is mijn stad. Ik hou van deze stad. Deze stad heeft me veel moois gebracht.”

Sleeking wordt ook geen gemeenteraadslid, waardoor Glen Nederhof toch donderdag kan worden geïnstalleerd als veertiende raadslid voor BVD.  Ad van der Herik vraagt Piet Sleeking ook naar Eline van der Vorm, die de dochter is van de in oktober 2010 overleden Jens van der Vorm. Sleeking roemt de inhoudelijke nalatenschap van Jens, die altijd had aangegeven zuiver met de historie te moeten omgaan.

(RTV Dordrecht zendt het vandaag vanaf 18 uur na het nieuws uit)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!