Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Achtste Korenfestival Dordrecht in september 2014 van de baan

23 maart 2014

DORDRECHT – Het korenfestival in Dordrecht, dat voor de achtste keer in september zou worden gehouden, is afgelast. Dat maakt de stichting bijzondere concerten op de eigen website bekend. ,,We moeten twintigduizend bezoekers teleurstellen”. Voor de gemeente Dordt geldt dat iedereen de broekriem soms moet aanhalen gelet op de econmische tijden. De stichting onder voorzitterschap van oudwethouder Gerard Hovius legt juist de kritiek over de afgelastig van het festival bij de gemeente neer:

De stichting meldt: Zeven achtereenvolgende jaren organiseerde de Stichting Bijzondere Concerten in de maand september het succesvolle Groot Dordrechts Korenfestival in de Dordtse binnenstad. De toegezegde subsidie van de gemeente Dordrecht is onvoldoende voor het organiseren van het korenfestival. Bovendien mag het korenfestival niet meer samenvallen met het (tweejaarlijks) in september te Dordrecht gehouden Bachfestival, zo heeft de wethouder van Cultuur J. Mos (VVD) ons bericht. Het bestuur is teleurgesteld in deze opstelling en heeft daarom besloten dit jaar geen Groot Dordrechts Korenfestival te organiseren in de maand september maar een cyclus van twee jaar aan te houden.

 De SBC realiseert zich dat ze vele koren en de ca 20.000 bezoekers moet teleurstellen maar ondanks alle inspanningen van het bestuur is de gemeente Dordrecht niet bereid haar medewerking te verlenen aan ons jaarlijks succesvol evenement in de maand september dit jaar.

 Een kleinschaliger korenfestival in het voorjaar van 2014 is organisatorisch en financieel niet haalbaar. We richten ons nu op een Groot Dordrechts Korenfestival in september 2015.

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!