Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Mehmet Ülger bewogen journalist met ook wortels naar Dordrecht

23 maart 2014

DORDRECHT -   Mehmet Ülger is een journalist met ook wortels in Dordrecht. In 2005 leek het erop dat hij de Dordtse politiek in zou gaan via de kandidatenlijst van GroenLinks.

Zover kwam het niet. Ülger maakt nu vooral documentaires. Hij maakt zeker bewogen journalistieke produkties. Zo stelt zijn nieuwste documentatire misstanden aan de kaak. Het is markant dat de film ook op een aandeelhoudersvergadering te zien zal zijn. Alhoewel: De ASN bank heeft de produktie mee mogelijk gemaakt en laat daarom de produktie van Mehmet ook zien op 25 april.

Het is nog niet bekend wanneer de film in Dordtse premiere zal gaan.

Dapper in de kinderschoenen: Turkije is een echt leerland. Er komen prachtige jassen, tassen, riemen en schoenen vandaan. Gerenommeerde Turkse merken maar ook hippe designschoenen van Pierre Cardin uit Frankrijk, die in Nederland te koop zijn, worden in Turkse werkplaatsen gemaakt. Door kinderhanden. Arbeidsomstandigheden zijn slecht in de leerindustrie. Arbeiders werken er zonder enige sociale zekerheid en met giftige stoffen, soms uit Nederland.

'Dapper in de kinderschoenen' is een nieuwe documentaire van Mehmet Ülger, over kinderen als Ferhat en Apo die lange dagen aan nieuwe schoenen werken.

 

Deel dit bericht met je vrienden!