Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Duizendste Nederland Zingt geeft kijkje achter opnamen in Papendrecht

23 maart 2014

DORDRECHT /PAPENDRECHT - De duizendste TV uitzending van Nederland Zingt van de EO gaf vanmorgen een inkijkje in de keuken van het programma. Het echtpaar Bernard en Aukje Renooij uit Papendrecht en hun zoon Bernd verleenden daaraan medewerking. Volgende week wordt hun verhaal en dat van hun zoon BERND in Nederland Zingt vertelt.

Nederland Zingt laat zowel samenzang zien, waarvoor ook de Grote kerk in Dordrecht vaak decor kan zijn en volgt mensen in hun levensverhaal.

Ze schreven een boek over keuzes in hun leven:

In Ups & Downs vertellen Bernard & Aukje Renooij hun verhaal over de zwangerschap en de geboorte van zoon Bernd. Hij blijkt het syndroom van Down te hebben. Al tijdens de zwangerschap moeten ze maar liefst acht keer aan de gynaecoloog komen uit te leggen dat zij geen abortus willen. Na de geboorte van Bernd komt op zijn medisch dossier te staan: gewenste trisomie 21.
Ups & Downs doet een boekje open over de praktijk van prenatale diagnostiek en vertelt een eerlijk verhaal over het hebben van een kindje met syndroom van Down.

Radio-interview GNR 23-10-2013

Leesfragment
 

Boeken van Aukje Renooij, Bernard Renooij (1)

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!