Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Peter Heijkoop (30) nieuwe fractievoorzitter van het CDA Dordrecht

21 maart 2014

 

DORDRECHT – Peter Heijkoop (30) is de nieuwe fractievoorzitter van het CDA. Bert van der Burgt is de wethouderskandidaat voor de partij. Het CDA maakt dit na intern beraad bekend.

Het CDA Dordrecht heeft afgelopen woensdag een mooie overwinning geboekt. In de nieuwe gemeenteraad bezet het CDA straks vier zetels en is, na Beter voor Dordt, de tweede partij van de stad geworden. Een mooie uitslag waar wij dankbaar voor zijn.

Naast Bert van de Burgt (nummer 1 op de lijst) hebben vier kandidaten meer dan 300 stemmen behaald; waaronder twee nieuwe kandidaten. Daarbij springt met name de uitslag van huisarts Kees Rovers in het oog met maar liefst 517 voorkeurstemmen. Het laat zien dat de ook de nieuwe fractie stevig is geworteld in de Dordtse samenleving.

De toekomstige fractie wordt gevormd door Kees Rovers, Inge Mous, Sahin Seme en Peter Heijkoop. De laatste is door de fractie aangewezen als fractievoorzitter.

Vooraf is helder gecommuniceerd dat Bert van de Burgt onze wethouderskandidaat is. Wij hopen dat hij zijn werk als wethouder voor de stad mag voortzetten. Hij zal geen zitting nemen in de gemeenteraad.

Peter Heijkoop stelt zich op de website van het CDA op de volgende wijze voor:

 

Mijn naam is Peter Heijkoop, 30 jaar. Ik ben getrouwd en vader van een zoontje van één jaar. Opgegroeid op een boerderij in een warm nest heb ik de betrokkenheid op mijn omgeving van jongs af meegekregen. Na mijn studie Gezondheidswetenschappen heb ik een aantal jaar in de ouderenzorg gewerkt. Op dit moment werk ik bij een landelijke ouderenhuisvester met de missie: ‘zorgdragen voor goede huisvesting voor kwetsbare ouderen met een smalle beurs.’ In mijn vrije tijd voetbal ik bij Oranje Wit. Eén van de vele fantastische verenigingen die onze stad rijk is. Daar zie ik elke week hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor onze stad. Zij vormen het hart van het verenigingsleven door een wedstrijd te fluiten, jeugd te begeleiden of in de kantine een drankje te schenken. Als raadslid heb ik mij de laatste jaren o.m. ingezet voor vrijwilligers, mantelzorgers, ondernemers en sportverenigingen. Verder vind ik een leefbare, schone en veilige wijk belangrijk voor onze inwoners. De komende jaren wil ik mij als raadslid voor de stad en haar inwoners blijven inzetten

 

Lees meer over:

CDA peter heijkoop
Deel dit bericht met je vrienden!