Friday 17 September 2021

Alles over Dordrecht

Internationale erkenning voor mensgerichte zorg in Rivas Zorghotel Dordrecht

21 maart 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Rivas Zorghotel Dordrecht heeft het Planetree-label in de wacht gesleept. Deze internationale erkenning onderschrijft de mensgerichte zorg die gasten van het Zorghotel ontvangen; zij staan centraal. Afgelopen week nam Rivas het Planetree-label in ontvangst.

Gastvrij en professioneel
In aanloop naar het behalen van het label vonden er onder andere gesprekken met familieleden en gasten plaats. ‘Tijdens een verblijf in het Zorghotel nemen we de wensen en behoeften van de gast als uitgangspunt’, vertelt Wieny Blanken, teamleider bij Rivas Zorghotel Dordrecht. ‘Juist die benadering, de gastvrijheid en de sfeer kwamen bij de beoordeling heel goed naar voren.’ Ook waren de beoordelaars te spreken over de samenwerking tussen verschillende disciplines, zoals zorgverleners en fysiotherapeuten bij het revalidatieproces.

Hard gewerkt
Rivas Zorghotel Dordrecht opende in september 2011 officieel haar deuren en behaalt nu, ruim tweeënhalf jaar later, al het label. ‘Dat is uitzonderlijk snel en verdient alle lof; voor de medewerkers en vrijwilligers die er samen zo hard aan hebben gewerkt’, zegt Maurits Poirot, regiomanager bij Rivas. ‘Het is een schitterend resultaat dat we samen, maar zeker ook met onze gasten hebben gevierd.’

Veertien locaties
Inmiddels beschikken veertien Rivas-woonlocaties over deze internationale erkenning voor mensgerichte zorg. ‘Elk label is een mooie bevestiging dat we goede invulling geven aan Planetree en hoe dat waarde toevoegt aan de zorg voor en de omgeving van onze cliënten’, vertelt Joep Koch, programmamanager Planetree bij Rivas. ‘Kort gezegd streven we naar de beste zorg in een helende omgeving. Daarbij is er aandacht voor kunst en cultuur en lekker eten. Maar ook voor eigen keuze en verantwoordelijkheid van de cliënt.’

Meer informatie over Planetree en Rivas is te vinden op www.rivas.nl.

 

Lees meer over:

rivas planetree zorghotel
Deel dit bericht met je vrienden!