Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Verleden Dordrecht ligt bij wereldconferentie in Den Haag voor het oprapen

19 maart 2014

DORDRECHT -  De Dordtse betekenis in de historie ligt bij de grootste internationale conferentie haast voor het oprapen in Den Haag en is voor wie het ziet, haast tastbaar. De belangrijkste gebeurtenissen van de derde Nuclear Security Summit (NSS) zijn aan de Johan de Wittlaan.

De meest bekende Dordtenaar was zo ongeveer tussen 1650 en 1672 wellicht de eerste burger-president van Nederland.

Zijn vader was toen de burgemeester van Dordrecht. Samen met zijn broer Cornelis staat hij in standbeeld op de Visbrug. Tegenover het conferentieoord en aan de Johan de Wittlaan is het Catshuis. Dat herinnert ook aan een man, die tussen 1623 en 1636 pensionaris was van Dordrecht. Jacob Cats kwam uit Zeeland en ging in 1636 door in het landsbestuur in de rol van hoogste ambtenaar.

De vraag is: Hoeveel wereldleiders gaat kijken naar de wortels van het verleden van Jacob Cats en Johan de Witt. De expositie van de Kunstkoning in het Dordrechts Museum kan een extra aanleiding zijn.

In elk geval wordt vergaderd op 24 en 25 maart. Obama gaat kijken in Amsterdam. Wie komt naar de stad van Johan de Witt en Jacob Cats?

 

 

Lees meer over:

johan de witt
Deel dit bericht met je vrienden!