Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Jacqueline van den Bergh (PvdA): "Realistische aanpak nodig bij aantrekken Maritieme Opleiding"

18 maart 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Raadslid Jacqueline van den Bergh heeft opnieuw vragen aan de raad gesteld over de aanpak om in 2015 een opleiding te realiseren. De PvdA vindt de tijd nu rijp voor een realistischere aanpak. De urgentie is hoog.

De PvdA heeft eerder vragen gesteld over het mislukken van het aantrekken van de maritieme opleiding van het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam.

De PvdA-fractie is - zoals bekend - een groot voorstander van het aantrekken van een maritieme, technische opleiding. Zeker gelet op de bedrijven in onze regio – waaronder veel maritieme, internationaal opererende, bedrijven – die goed geschoold personeel nodig hebben. Doordat de vraag naar goed geschoold technisch personeel en het aanbod hiervan in de Drechtsteden niet met elkaar matchen, dreigt het risico dat de maritieme bedrijven vertrekken uit onze regio.

PvdA: "Groot is dan ook de teleurstelling dat de maritieme Masteropleiding Shipping and Transport in Dordrecht van het Scheepvaart en Transportcollege (STC) Rotterdam zich niet zal vestigen in Dordrecht, na de eerdere positieve berichten hierover".

De PvdA is van mening dat de urgentie van een goede maritieme opleiding in onze regio nog altijd groot is en wij achten een realistischere aanpak dan ook noodzakelijk.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!