Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Arnold Daane (BvD) oudste kandidaat bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen

18 maart 2014 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Speurend door de kandidatenlijsten van de aan de komende Gemeenteraadsverkiezingen deelnemende partijen, ontdekten we op plaats 41 van Beter voor Dordt de oudste deelnemende kandidaat.

Dit is de heer Arnold Daane. Hij is geboren op 14 april 1927, en dus tijdens de verkiezingen nog net geen 87.

In een door Beter voor Dordt verspreidde folder voor de wijk Dubbeldam vertelt Arnold Daane het volgende: “Vorige week stond ik tezamen met twee oudere dames bij de Gravenhorst op bus 2 te wachten om de weekmarkt te bezoeken. De dames hadden hun chipkaart in de hand. Aanleiding om een praatje aan te knopen en hen erop te wijzen dat zo’n ritje naar de stad hen zonder gratis busvervoer € 4,00 zou kosten. Dan moet je nog naar huis, dus een middagje stad kost dan € 8,00.”

Arnold Daane vertelt verder: “Ik adviseerde hen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart op een partij te stemmen die de gratis bus voor 65+ hoog in het vaandel heeft staan. Helaas, de dames zeiden niet te gaan stemmen, omdat ‘de politiek toch niet doet wat men belooft.’ Ik weet zeker dat Beter voor Dordt alles doet om beloften waar te maken. Wij hebben nu een nadrukkelijke stem in de Dordtse Raad. Die positie willen we graag behouden", aldus Arnold Daane.

Arnold Daane woont al 45 jaar in Dubbeldam en staat op nummer 41 op de lijst van BvD. Een korte speurtocht op het internet leert ons dat Arnold Daane ook voorzitter is van het afdelingsbestuur van de ANBO Dordrecht, en daar ook nog in de redactie van de ANBO-Koerier zit.

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!