Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'RTV Dordrecht betreurt gang van zaken rond uitzending raadsverkiezingen'
17mrt 2014

RTV Dordrecht betreurt gang van zaken rond uitzending raadsverkiezingen

DORDRECHT - Rond de politieke uitzending - van RTV Dordrecht op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen - is rumoer ontstaan. AD De Dordtenaar bracht het als opening van het regio katern zaterdag jl. De voorzitter van RTV Dordrecht reageerde.

Tot nu toe ontbrak het standpunt van de hoofdredactie/ directeur.

Verklaring hoofdredacteur /directeur RTV Dordrecht

"Ik betreur enorm dat er rond de organisatie en opname van het lijsttrekkersdebat van 12 maart jl. onrust en discussie is ontstaan over de beoogde betrokkenheid van Axel Broekhuizen, technicus van daVinciMedia, onze samenwerkingspartner bij deze productie.

Aan de voorbereiding en organisatie van debat en opname is veel aandacht en zorg besteed: doel was immers een goed debat te organiseren en uitzenden om kijkers kennis te laten nemen van de standpunten van de diverse partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

De beoogde rol van de heer Broekhuizen was van louter technische aard en zou op geen enkele wijze invloed gehad hebben op inhoud of weergave van het debat zodat niets medewerking in de weg leek te hoeven staan, iets waarvan ik de indiener van het verzoek tot terugtrekken ook heb proberen te overtuigen.

Ik heb begrip voor het besluit van collega Arie Baars die zeer kort voordat de opname zou starten geconfronteerd werd met het verzoek de medewerker terug te trekken: hij heeft aangegeven het absoluut niet eens te zijn met het verzoek maar op dat moment geen gelegenheid meer te hebben om hierover in discussie te gaan maar daar zeker later over te willen spreken. Hij heeft zich toen, om de opname niet in gevaar te brengen, genoodzaakt gezien zijn medewerker te verzoeken af te zien van diens rol.

Ik betreur de gang van zaken ook zeer voor de betrokken medewerker over wiens beoogde technische bijdrage aan de productie de discussie ontstaan is: het betreft een professionele en integere collega die dit niet verdient".

Arjan Verwoerd
RTV DordrechtDeel dit bericht met je vrienden!