Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Grote Kerk Dordrecht vanaf 1 april 2014 weer open voor publiek

17 maart 2014

DORDRECHT – Honderden vrijwilligers zorgen weer dat de Grote kerk, één van de belangrijkste monumenten in de stad Dordrecht, weer zeven maanden geopend is voor toeristen, Dordtenaren en anderen. Op dinsdag 1 april is het weer zover.  Om half elf zwaaien de kerkdeuren open.

De opening van de Grote Kerk komt nu extra goed uit, want duizenden en duizenden mensen komen wellicht de komende maanden naar de stad toe om in het dordrechts museum te genieten van de kunst van Koning Willem II. Horecazaken merken al de toenmende belangstelling vanuit alle windstreken voor hartje Dordrecht. De Grote kerk kan er als attracties nog iets meer aan toevoegen.

Toch zijn er nog Dordtenaren, die nog niet het Dordrechts Museum en de Grote Kerk van binnen hebben gezien. Welllicht dat de combinatie, die vanaf april weer mogelijk is, mensen voor het eerst over de drempel (s) haalt.

Openingstijden 

april t/m oktober:
dinsdag t/m zaterdag van 10:30 uur tot 16:30 uur.
zon- en feestdagen van 12:00 uur tot 16:00 uur. 

De Grote of Onze-Lieve-Vrouwekerk te Dordrecht is de grootste kerk van deze stad. Het is een kruisbasiliek in Brabants-gotische stijl met een onvoltooide toren en de op een na oudste kerk van de stad.

Foto: Fokko van Straaten

 

Lees meer over:

Grote Kerk museum
Deel dit bericht met je vrienden!