Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Columnist Kees Thies: Het is een speurtocht om het Dordrechts Museum te vinden

17 maart 2014

DORDRECHT – Het is vanaf het NS station nog steeds een speurtocht om het Dordrechts Museum te vinden. Gisteren heb ik tijdens een wandeling met mijn hond Blafmans 27 keer mensen de weg moeten wijzen.

Columnist Kees Thies herhaalt vandaag op deze wijze in Ad De Dordtenaar zijn kritiek op de bewegwijzering naar het Dordrechts Museum. De kunstexpositie van de Kunstkoning Willem II zorgt voor files voor de deur van het museum tot aan de Museumstraat. Wethouder Jasper Mos mocht zaterdag de tienduizendste bezoekster huldigen.

Thies concludeert dat het museum te bescheiden is aan gegeven op straat.

Mede dankzij het gratis treinen voor mensen met het boekenweek geschenk in de hand, was er een extra grote belangstelling voor Dordrecht. Rond twaalf uur trok er een permanente wandelstoet richting binnenstad vanaf het station en dat was uitzonderlijk te noemen.

 

Dordrecht.net meldde eerder op gezag van betrokkenen bij het museum dat te weinig aandacht was besteed aan het aangeven van de route naar het museum. Eerder werd er nog een verhaal door Kees Thies over geschreven:

 

Het blijft moeilijk om het Dordrechts Museum te vinden

 
 
 
 
 
 
Rate This

,,Meneer, weet u misschien hoe ik bij het museum kom?’’ De oude man staat, ter hoogte van het Leprooshuis op de Vriesestraat met een stadskaartje in zijn hand, maar is toch duidelijk het spoor bijster. Zijn echtgenote, getooid in een sportief jasje in dezelfde kleur als dat van haar man (ANWB-maandaanbieding?) is moeilijk ter been en ademt zwaar. Ik begeleid haar naar de Vriesebrug waar ze, zittend op de stenen reling even kan bijkomen, terwijl ik uitleg hoe het museum verder aan te lopen is. Dat doe ik routineus, want ik woon al héél lang aan de Vest en heb al zeker duizend keer hetzelfde verhaal verteld… de laatste maanden zo’n beetje dagelijks, want de tentoonstelling ‘Portret in een portret’ was erg populair. Tóch zit het me dwars dat het in deze stad blijkbaar niet mogelijk is om museumbezoekers probleemloos richting de Museumstraat te ‘loodsen’. Toegegeven, er staan bordjes op strategische plekken, maar die zijn blijkbaar niet duidelijk genoeg. Daarbij komt ook nog het feit dat je op winkeldagen wél kunt doorsteken door winkelcentrum Drievriendenhof (dan sta je direct aan de kopse kant van de Museumstraat) en op zondagen niet. Museumbezoekers moeten dan om dat winkelcentrum heen: dat kan via de Sarisgang of via de Vest, maar kennelijk raken veel toeristen door die ‘omweg’ toch op een dwaalspoor. En dat zijn dan nog de bezoekers die met de trein komen. Wie met de auto komt zet min of meer automatisch koers naar de dichtbij het museum gelegen parkeergarage Drievriendenhof, maar die is op zondag meestal dicht. En ja, ik weet het, dat staat met blauwe verwijsborden aangegeven, maar wellicht is dat toch niet duidelijk genoeg voor wie ‘van buiten’ komt. En dan sta je dus als museumbezoeker voor een gesloten parkeergarage, nota bene ook nog eens aan de verkeerde kant van zo’n poller. Los dat maar eens op als je de stad niet kent. Het Dordrechts Museum, tóch een van de grote toeristentrekkers van deze stad, verdient een betere, slimmere bewegwijzering en bezoekers die niet murw geslagen, maar vrolijk en verwachtingsvol binnenwandelen.

 

 

Lees meer over:

kees thies dordrechts museum
Deel dit bericht met je vrienden!