Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Tienduizendste bezoeker voor Koninklijke expositie in Dordrecht

15 maart 2014

DORDRECHT - In het Dordrechts Museum werd er zaterdag rond twaalf uur even een feestje gebouwd. De tienduizendste bezoeker werd genoteerd voor de expositie rond de kunst van Koning Willem II.

Het bleek mevrouw Kooistra uit Zeist te zijn, die werd gehuldigd. Op woensdag 5 maart mocht het publiek voor de eerste keer naar binnen en in elf dagen is het aantal van tienduizend mensen gehaald. Tot 15 juni is de door Koning Willem-Alexander geopende tentoonstelling in Dordrecht nog te zien.

Het gemeentebestuur van Dordrecht liet op verschillende plekken in de stad weten trots te zijn dat zoveel mensen naar de stad komen dankzij de unieke kunst tentoonstelling.  Dordtenaren worden nu ook aangespoord naar het museum te komen om te genieten van een unieke tentoonstelling.

Museumdirecteur Peter Schoon ligt op koers met zijn voorstelling dat er wellicht 70.000 tot 80.000 bezoekers een koninklijk bezoek komen brengen. Hij wil overigens graag een weddenschap verliezen van Antoin Peeters van RTL nieuws, die heeft ingezet op honderdduizend bezoekers.

 

Lees meer over:

kunst
Deel dit bericht met je vrienden!