Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Onderhandelingen nieuw dagelijks stadsbestuur al 21 maart zichtbaar in Stadhuis Dordrecht

14 maart 2014

DORDRECHT - De Dordtse lijsttrekkers, die in de  nieuwe gemeenteraad van Dordrecht komen met hun partij, zullen op vrijdagmiddag 21 maart al laten horen, hoe zij denken over de vorming van een nieuw dagelijkis bestuur van de stad. Het wordt een duidingsbijeenkomst genoemd. De partijen gaan daarover ook met elkaar in debat.

De uitslag zal voor het debat formeel worden meegedeeld door de voorzitter van de raad, burgemeester Arno Brok. Het zal aan de grootste fractie in de nieuwe gemeenteraad zijn om aan te geven hoe de onderhandelingen gaan lopen op basis van de uitslag van de verkiezingen van 19 maart.

De gemeente geeft daarover de volgende informatie:

Vrijdag 21 maart: Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen en duidingsdebat
Om 10.00 uur is het hoofd- en centraal stembureau bijeen om de definitieve verkiezingsuitslag vast te stellen. Deze bijeenkomst is openbaar. Direct na de definitieve vaststelling zullen we dit openbaar maken. Om 15.00 uur vindt een zogenaamd Duidingsdebat plaats in het Stadhuis waarin de voorzitter van de raad, de heer A.A.M. Brok, de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen meedeelt en de lijsttrekkers de tijd krijgen om te reageren op de uitslag. Tevens krijgt de lijsttrekker van de grootste partij de gelegenheid om informatie te geven over het (in-)formatieproces.

De oude gemeenteraad neemt op dinsdag 25 maart afscheid. De nieuwe raad zal op 27 maart worden geinstalleerd.

 

Lees meer over:

stadhuis duidingsdebat
Deel dit bericht met je vrienden!